Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lusms

17. 10. 2012 7:09
Hra je stejná jenom herci se mění

No ono je dnes in pomlouvat rudé a chválit modré. Kdysi se nosilo tleskat na sjezdech dnes na kongresech. A paní blogerka nic nepochopila. To asi proto, že přenáší myšlenky jiných a proto nemusí přemýšlet. Paní, která vyrostla v prostředí, kde měla plnou ........... sociálního zajištění od lékařské péče po školství a vše zadarmo. Kde její rodiče nebo rodiče kamarádů neřešili ztrátu zaměstnání, nikdo je nemohl beztrestně podvést, slovo pracovní úřad znala z knižek apod.

4 0
možnosti
JK

Jan__K

17. 10. 2012 8:47
Re: Hra je stejná jenom herci se mění

..také jsem vyrostl v té době, kdy byli všichni zaměstnáni a měli školy a léky zadarmo. Pamatuji si to docela živě. Tedy komanči nejdřív, aby měli na rozdávání, tak udělali měnu. To ale nestačilo, tak brali kde mohli, třeba části naší rodiny sebrali pole a les. Mojí babičce (jiná část rodiny) zakázali pobyt ve vesnici, kde se narodila a kde měla malý domek, dědovi pak zakázali veškerou kvalifikovanou práci. Můj druhý děda odešel včas za kopečky, ale vrátil se pro rodinu. Chytili ho. Umřel ve vězení, skoro dvoumetrový chlap měl po roce čtyřicet kilo, tak pečlivě se o něj starali. Měl dvě malé dvě děti. To je cena za ty Vaše "jistoty", pamatuji si toho mnohem víc a velmi jasně. Rozhodně nechci, aby budoucnosti této země rozhodovali hlupci bez paměti, na tom se určitě shodem...

3 0
možnosti
PN

hundik99

17. 10. 2012 7:06
Volby jsou výsledkem voličů a né vašich názorů.

Potlačujete jakoukoliv demokracii v naší zemi. Pokud nezvítězí vaše strana, tak neuznáte vítězství strany druhé. Tak to se chovali komančové 40 let. Kdo nejde s námi ten jde proti nám. Buď budete respektrovat výsledek svobodných voleb a nebo se budete  muset odstěhovat do státu, kde vaše strana má vítězství zaručeno v ústavě. Demokracie znamená respektujet i názory které se liší od těch vašich.

5 0
možnosti
JK

Jan__K

17. 10. 2012 8:58
Re: Volby jsou výsledkem voličů a né vašich názorů.

Komunisté jsou organizovaná skoupina, usilující o opětovné potlačení lidských práv a svobod. Kdybycho měli funkční soudy a policii, tak u voleb vůbec nejsou.  Příčinou současného stavu je jen a pouze to, že je volí zoufalci, co si myslí, že blahobyt si mohou odhlasovat a  mají selektivní paměť.

1 0
možnosti
T

tywin.lannister

17. 10. 2012 7:02
Naprostá

KARMA

0 0
možnosti
KD

péťovakobyla

17. 10. 2012 7:01
Do volební místnosti jsem si vzal fotku Drábka

a výsledek byl jasný!

0 0
možnosti
JK

jaromirka

17. 10. 2012 7:00
dopad

toto je dílo Havlovo a jeho nejsme jako oni. Ono to nemohlo ani dopadnout jinak páč (něžnou) vlastně dělali komářiRvRvRv

0 0
možnosti
JT

JuraT

17. 10. 2012 6:59
Autorka má pravdu, ale

měla by také zdůraznit, že komunisti nejsou nejhorším zlem dneška. Ti největší škůdci dávno přelezli do stran, které se podílejí na exekutivě a v KSČ zůstávají ti strýcové s pomatenými hlavami, kterým naštěstí zatím schází tah na bránu. Vyhrožování předlistopadovými poměry není na místě, dnes už se dá vodit "obyčejné lidi" na provázku zcela legálně.

Jediné, co může pomoci, je dát dnešním pijavicím najevo, že dosavadní mafiánské praktiky v politice vedou do kriminálu - a to v současném zahnívajícím postkomunismu dokáže jen diktatura. I kdybychom vytěsnili z parlamentu současné molochy, gauneři za chvíli stejně infiltrují i nové, zdánlivě nadějné politické struktury, postupně, po jednotlivcích si je omotají kolem prstu za Jidášův groš. Potřebujem Pinočeta, který by vymetl chlívy - a pak předal moc zpět - čilani jsou dneska mnohem spokojenější, než za Salvatora Aliendeho, i když už nemají děti mléko ve škole zdarma.

3 0
možnosti
RJ

neni.mi.to.jedno

17. 10. 2012 6:58
Ještě k těm gymnáziím.

Syn chodí na víceleté gymnázium a vůbec mu nezávidím. Mimo silně tendenčně zkreslených informací o minulém režimu (jasně, strašit se musí) mě děsí, jak podporují jejich vzájemnou rivalitu. Jednoznačně v nich budují vědomí, že když pomůžou někomu jinému, snižují vlastní šanci na úspěch. Výsledkem je, že například vzájemná neochota si pomáhat, když byl někdo nemocný, nebo mu třeba chybí nějaké podklady, či zadání. Stále jim tlučou do hlavy každý za sebe. Něco, co za socíku na gymplu bylo zcela nemyslitelné, tam jsme byli všichni na jedné lodi. Jako by už teď stupeň sobeckosti a bezohlednosti ve společnosti nebyl dost vysoký.:-/

3 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

17. 10. 2012 7:28
Re: Ještě k těm gymnáziím.

spoluprace je vyhodna POUZE tehdy, kdyz muzu od druhe strany ocekavat neco prospesneho ... pokud druha strana nema co nabidnout, pripadne je zde velmi vysoka sance, ze druha strana se k nejakemu vraceni sluzby vubec nedostane, pak nema nejaka spoluprace zadny smysl. na sobeckosti a bezohlednosti neni nic spatneho, jsou to stejne tak "dobre" vlastnosti, jako naoriklad empatie, socialni citeni, nebo jakekoliv jine.

3 0
možnosti
JN

Já, Claudius

17. 10. 2012 6:43
Tolik naivity v jednom článku

to by jeden opravdu nečekal. Děvče, divila byste se, co všechno komunisté umějí.

2 0
možnosti
PM

KOLDAK

17. 10. 2012 6:42
Proč tedy volby rovnou nezrušit,

když jsou voiliči "hloupí", neboť volí jinak, než si přejete. Nějaký ten zákon o vedoucí úloze  té správné strany by se jistě dal protlačit.

2 0
možnosti
PR

Christopher2011

17. 10. 2012 4:54
???

Co tak strašného jste mezi lety 1986-1989, těsně před převratem, na "svým gymplu" vy osobně zažila? ;-) Buďte konkrétní.

7 0
možnosti
KD

péťovakobyla

17. 10. 2012 6:58
Přišla o panenství!

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik