Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

Tipeq

17. 10. 2012 8:45
Větší problém

Volební výsledek je jen výstraha, větší problém je už tradiční nízká volební účast(ani v parlamentních není závratně vysoká) a styl "volit menší zlo". Protože i menší zlo je stále zlo. Jak poznamenal pavsson v 8:36, zásadní příčina je v tom, že chybí nabídka pravicových a středových stran.

2 0
možnosti
LJ

pavouk

17. 10. 2012 8:42
Jen aby

nebyl rudý říjen následován vítězným únorem:-(

1 0
možnosti
PV

pavsson

17. 10. 2012 8:36
Nabídka

K volbám přišla třetina voličů a z té třetiny čtvrtina volila bolševiky. Protože tahle sorta lidí se vyznačuje velkou disciplínou, dá se říci, že zhruba desetina voličů této země je ochotna a schopna volit stalinovy pohrobky. Protože nomenklaturní kádr KV KSČ a vítěz voleb v Karlovarském kraji Borka nic jiného, než stalinův pohrobek není. A není to žádný protestní hlas, jak se to někteří snaží bagatelizovat. Tito voliči opravdu přetékají nenávistí a chtějí kapitalistům zakroutit krkem, jak s oblibou říkával zločinec Gottwald. Ten problém byl, je a bude v tom, že na středu a především napravo od středu neexistuje v současné době kvalitní nabídka nezkompromitované strany s vizí a kvalitním programem. Jestli nějaký vzkaz lidé v těchto volbách dali, tak ten, že jsou ochotni volit lidi jako je Pospíšil nebo Kubera, poslední trosky autentického konzervatismu v pravicových stranách. Buď tedy vznikne kvalitní nabídka napravo od středu, nebo se připravme na to, že nám budou vládnout bolševici.

2 0
možnosti
Z

Zubr007

17. 10. 2012 8:33
Komunistická agitka?

Protože jinak si ty nesmysly nedovedu představit. Jak povinná zaměstnanost neznamená prosperitu, tak znamenala životní jistoty pro všechny. Jak jste se bály jako třída napsat přiblblé heslo na šerpu, tak se jiní nebáli být ve skutečné opozici a za to dík.

Podobné strašení komunismy a v souvislosti s dnešní KSČ, režimem, který jsme si tady vybudovaly, je prostě směšné. Do stejné řeky se nedá vstoupit dvakrát, stejně tak nejde se vrátit k minulému režimu, ať by se o to kdokoliv jakoliv snažil. Už ani království, nebo RakouskoUherské mocnářství by v dnešní době nemohlo být, jako bývalo. Tak komunisté nemohou vrátit režim co tu byl i kdyby si nás to přála většina.

Volby jsou z velké časti reakcí na podobné články a čím víc budete nesmyslně argumentovat, tím víc lidí k tomu doženete.

1 0
možnosti
TP

assco

17. 10. 2012 8:33
kdyz byli komuniste u vlady

Byli uplatky a protisluzby na dennim poradku i za nejbeznejsi veci. Kradl kazdy kdo mel moznost a postaveni. A dneska pobolate komunisty aby z teto spolecnosti vykorenili co ji 40 let ucili ? :D

4 0
možnosti
IH

kesouf1

17. 10. 2012 8:55
Re: kdyz byli komuniste u vlady

přesně tak, komunisti nás naučili lhát, krást a podvádět, kradlo se všude, úplatky byly všude, podvádělo se o sto šest - naučili nás to tak dokonale, že jsme to s úspěchem implementovali do zcela jiného politického systému - znovu krademe, podvádíme a lžeme, jenomže tentokrát nejde o stokoruny, ale o milióny a miliardy. a všichni se tomu divíme...

0 0
možnosti
TP

assco

17. 10. 2012 8:28
kdyz byli komuniste u vlady

Zavedli ve state dokonce dvoji menu a svym privrzencum ve vysokych postech vyplaceli cast mzdy v bonech misto korun. Co je to jineho nez statem organizpvana korupce? A vy jste je zvolili, aby korupci potlacovali? :D

5 0
možnosti
H

hňup

17. 10. 2012 9:17
Re: kdyz byli komuniste u vlady

ty toho vo skutečnosti minulýho režimu moc nevíš, co ?

0 0
možnosti
IH

kesouf1

17. 10. 2012 8:12
doporučuji

se trochu zamyslet nad tím, čí je to vlastně zásluha, že komunisté dopadli u voleb tak jak dopadli ? mám takový nutkavý a silný pocit, že především všech těch, kteří tady byli u moci ... a byli to z větší části pravicové vlády včele s rádoby pravicovou ods, pseudostranami top, vv, a dalšími...jak vládli a co všechno se zde rozkradlo, to už nechám na vás. komunisté k tomu přišli jak slepý k houslím a díky aroganci, hlouposti, zlodějnám údajně pravicových stran

6 0
možnosti
MK

sisemen

17. 10. 2012 8:07
když slyším ten modrý

kvikot, vím, že můj hlas pro KSČM nebyl marný V

3 0
možnosti
MM

captain cook

17. 10. 2012 8:09
Re: když slyším ten modrý

tady zrejme volil nekdo, kdo by nemel mit volebni pravo;-)

3 0
možnosti
TP

assco

17. 10. 2012 8:01
ani jeden, slovy ani jeden stat

Kde by vladli komuniste poxle tradicne a tak hlasite proklamovane socialni spravedlnosti a jistoty neni uz dnes ani schopen vyrobit pro sve obcany dost potravin. A presto se to tu hemzi lidmi, kzeri tvrdi, ze to jde... A kde tedy, mili rozumbradove?

4 0
možnosti
IL

máterecht

17. 10. 2012 8:34
Re: ani jeden, slovy ani jeden stat

Jasně, budocnost se nedá řešit rudým státem, ale ani modrým nebo oranžovým, mělo by vzniknout něco, kde každý najde místo pro uplatnění se ve prospěch zachování celoplanetární existence. Jinak je naše civilizace pouze dočasná.

0 0
možnosti
MZ

BaronOfHell

17. 10. 2012 7:10
Milá slečno/paní ... Váš příspěvek má jednu malou vadu.

Pokud volíte ODS (možná ČSSD, ale nejvíce se v tomto projevuje v současné době Boris Šťastný), tak volíte pravé komunisty té doby. Díky těmto lidem byl socialismu té doby takový, jaký byl. To, že změnili dres do modrého na věci nic nemění, chovají se pořád stejně.

5 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik