Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

mahdi

21. 9. 2012 11:12
On je v tom rozdíl

Alkoholické nápoje (pokud neobsahují jedy) jsou v malém množství zdraví prospěšné (to se týká piva, vína i destilátů). Nebezpečné jsou až v okamžiku, kdy se to s ním začne přehánět. Rozumnou (!!!) konzumací alkoholu rozhodně nebudete svému okolí smrdět a ničit jim zdraví.

I ty koblihy jsou pouhý zdroj energie. Není chybou potravin, že se hodně lidí stravují jako by těžce fyzicky pracovalo a pak presedí den na gauči/za volantem/u počítače.

Cigarety jsou naproti tomu odporný smradlavý zlozvyk, který v libovolném dávkování ničí zdraví kuřákovi, obtěžuje a ohrožuje okolí. Čest všem slušným kuřákům, ale ty smradlavé bezohledné hovada, kterých je mezi vámi dost, vám naprosto zkazili reputaci. To nejmenší, co můžete udělat je to, že až si budete potřebovat šlehnout, tak si odskočíte pár kroků ven (což už všichni slušní kuřáci dávno dělají, stejně jako nekouří ani u sebe doma).

2 0
možnosti
BV

Bohumil Vlčichod

21. 9. 2012 11:25
Re: On je v tom rozdíl

To se ale mýlíte. Člověk nechutně smrdí už po 2dcl vína.

1 0
možnosti
PC

Paula

21. 9. 2012 7:05
přesně takhle

zareagoval včera u zpráv můj muž-nekuřák  ... ten ovšem navrhoval nějaké pěkné polepy taky na auta, motorky, letadla - a talíře (protože to, co povětšinou jíme - ehm - že...);-D

0 0
možnosti
R

roman37i

21. 9. 2012 6:41
Ač abstinent,

musím se zastat alkoholu. Je prokázané že třeba pivo obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek, vitamín B, je dobré na trávení, třeba po mastném obědě. O vínu už toho bylo napsáno poměrně dost. I destiláty mají něco do sebe, znám devadesátileté lidi na Moravě kteří každé ráno vypijí stopečku a neví co je to doktor. Přirozeně že nic se nesmí přehánět. Jenže to není problém ani výrobců, ani alkoholu. Naproti tomu ještě jsem neslyšel, že by cigareta měla látky, které slouží něčemu jinému než k sebedestrukci. :-)

3 0
možnosti
JN

tojsouveci

21. 9. 2012 8:37
Re: Ač abstinent,

Píšete hezky o pivu, vínu a elegantně jste se vyhnul tvrdému, levnému alkoholu jako je obyčejná vodka, tuzemák apod.

I ty obsahují velké množství prospěšných látek?

A s tím pivem to také není tak jednoduché. Viz různé články o možné souvislosti mezi tím, že vedeme ve spotřebě piva a současně i v množství lidí s rakovinou tlustého střeva.

2 0
možnosti
MR

Rupert

21. 9. 2012 6:40
Starýho psa.....

Kdyby ty obrázky přinutily zamyslet (bát se) mladého a ještě mladšího. Z těch se rekrutují budoucí závisláci. Protože mládež nečte, jsou obrázky nejlepším možným řešením.

0 0
možnosti
JK

kotja

21. 9. 2012 7:55
Re: Starýho psa.....

A co kampaň: Kouření je pro komouše!

Původní kampaň byla na Onionu: kouření je pro homouše, ale já proti gayům nic nemám.

0 0
možnosti
AB

[eT]

21. 9. 2012 2:40
Už tím, že schvalujete zákaz kouření v soukromém podniku

se diskvalifikujete v hodnocení a Vaše psaní je dost schizofrenické.

A na Váš titulek je odpověď velice snadná: Končí naší smrtí.

2 0
možnosti
.

.Camino

21. 9. 2012 4:32
Re: Už tím, že schvalujete zákaz kouření v soukromém podniku

Zrejme tomu nebudete Marketo verit, ale i v tech Cechy nenavidenych Statech a Kanade se koureni ve verejnych mistnostech zakazalo, majitele restauraci a baru sileli.........vse jede pri starem.....lidi si jdou zapalit ven a puby, restaurace a kavarny praskaji ve svech. Dokonce i kuraci si libuji:-)

1 0
možnosti
RK

RoKo 1

20. 9. 2012 23:47
Ono to ani často nebývá o logice.

Vy se to snažíte pochopit rozumem? To je v rámci EU nepřijatelné! Asi jste ještě příliš málo zregulovaná, zakázaná, nařízená... Však víte.:-)

0 0
možnosti
MD

Margot27

20. 9. 2012 23:58
Re: Ono to ani často nebývá o logice.

Jenže tohle ani není výmysl Komise, v Austrálii už s tím začali :-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

20. 9. 2012 23:25
Kde končí naše svoboda prodat sám sebe do otroctví?

Prostě se ukazuje, že regulace, zákazy, nařízení... často zaručují respektování lidských práv. Menší svobodu mají výrobci návykových látek nebo otrokáři a tak to má být.

1 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik