Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Naprosto perfektní článek. Velká karma! :-)

17 2
možnosti
Foto

Hezký článek, dávám zaslouženou karmu. Je-li možné zde autorce položit otázku, zajímalo by mne, jak se stavíte ke střídavé péči po rozvodu. Z Vašeho psaní je jasné, že si rozdílnost otce a matky uvědomujete, aniž byste byla radikální feministkou nebo stoupenkyní starého patriarchátu. Jsou podle Vás děti ochuzeny, když po rozvodu skončí v péči matky, protože české soudkyně jsou nezávislé na rozumu?

6 0
možnosti
Foto

Děkuju. Ke střídavé péči se vyjadřovat nemůžu - v rodině ani mezi přáteli nemám nikoho, kdo by ji měl. Umím si představit, že může fungovat, když se rodiče dovedou domluvit a bydlí ve stejném místě, aby dítě nemuselo mít dvě školy, ale jaká je zkušenost z praxe, to vážně nevím. Dítě má stejný nárok na mámu jako na tátu a jestli některé ženy po rozvodu brání dítěti ve styku s otcem (samozřejmě nemám na mysli patologické případy) nebo na něj nasazují a před dítětem ho očerňují nebo shazují, dělají největší chybu ve výchově.

11 0
možnosti
JS

K čemu jsou holky a k čemu kluci? Lituji, ale základní funkce je zachování existence. Všechno ostatní je podružné.

7 4
možnosti
BG

Lituji, ale nikdo není povinen mít děti.

4 5
možnosti
OH

Pěkné a i rozumně vyložené. Škoda že někteří hledají ten odporný chlapský šovinismus i v emotikonu zdviženého palce (že paní Korbelová).

Dejme všem stejné podmínky a stejně nebudou muži a ženy stejní a mít stejné podmínky. I sebe-uvědomělejší gender vycepovaný muž vám neotěhotní, neodnosí dítě a ani kojení z něj sebelepší feministickou příručkou nevykřešete.

A věřte mi že někteří muži by to klidně udělali jen aby měli potomka když to jejich žena původně přislíbila jako společné plány a přání a pak to začala odkládat do nedohledna.

Prostě každý by se měl snažit dělat co umí a může a přestat kádrovat toho druhého.

KARMA

(příroda není vůl a tušila podobné "osvícence" a proto určitý model chování prostě a jednoduše pevně zadrátovala a pokoušet se ho befelem změnit je jako kecat do výběru pohlaví když se narodí žena v těle muže a naopak)

31 1
možnosti
EK

Mě hlavně štve, jak si vy hlasatelé správné mužské a ženské role odporujete. Na jednu stranu se oháníte bohy, přírodou čiDNA, které postavení muže a ženy ve společnosti determinují, na druhou stranu vyzdvihujete nezastupitelnost výchovy a lkáte nad tím, jak jsou dnes děti zvráceně vychovávány, co se týče jejich gender rolí. Tak buď jsou mužské a ženské vlastnosti pevně dané a zadrátované, jak se tu píše a potom je úplně jedno jestli dítě vychovává tatínek, maminka nebo dvě maminky či dva tátové, protože se přirozenost stejně projeví a nebo je výchova důležitá a potom je uvedení daných výchovných básniček ve státní škole poněkud diskutabilní. Škola, placená všemi daňovými poplatníky, má vzdělávat, ne vychovávat, všechny tyhle výchovy k občanství, rodičovství a bůhvíčemu ještě do státní školy nepatří. Každý ať si vychovává svoje děti jak chce, pokud je ovšem uživí.

8 3
možnosti
Foto

Krásně napsané, tolik výstižné. Děkuji.

Ta, kterou doposud žádný člověk nepokořil, tedy matka příroda, rozdala naprosto přesné regule. Jsou zásadní, zapsané v samé hloubi DNA. Snaha o znásilnění těchto zásad přivede člověka do záhuby, jako vždy, když se protiví přírodnímu zákonu a hraje si na Boha.

Lovec, ochranitel, bojovník, tvůrce. Sběrač plodů, udržovatel ohně, tvůrce zázemí a pokoje. Vše se vyvažuje.:-)

43 2
možnosti
TT

Lovec, ochranitel, bojovník, tvůrce. Sběrač plodů, udržovatel ohně, tvůrce zázemí a pokoje. - Vše může být obsaženo v jedné osobě. Muži i ženě, tzn. Vnitřní vyváženost....

2 1
možnosti
VK

Zaplaťfousatej za takové rozumné ženské! ;-)

5 3
možnosti
VK

Paní Korbelová - vás jsem nemyslel ;-)

1 0
možnosti
JZ

Vyznění článku: nejsme všichni stejní. Jistě že ne - jsou tady přece tři a půl miliardy stejných lidí typu A a tři a půl milardy stejných lidí typu B. Ale všichni stejní nejsme, pravda svatá!

2 0
možnosti
EK

Mám dva dospělé syny, a protože mi dosud nepořídily žádná vnoučata, vyžívám se v kupování růžových šatiček pro holčičky z příbuzenstva. Přesto ale považuji tuto básničku za pěkně pitomou. Co se na základní škole naučíme, to s námi jde po celý život, takže když si dívka zafixuje, že se vlasně narodila jen proto , aby rodila další děti, co se stane, když ty děti nebude moci mít? A co kluci? Přes všechen pokrok je stejně společnost utvrzuje v tom, že jsou něco víc než holky a škola je v tom ještě bude podporovat? Právě v předpubertálním věku, lze u dětí pozorovat, jak se dělí na klučičí a holčičí party, které si o těch druhých nemyslí zrovna nic moc dobrého. Takže když ty hloupé holky jsou jen proto, aby rodily a vychovávali děti, zřejmě to bude činnost podřadná, která se pro kluky nehodí.

5 19
možnosti
Foto

Dievčatá sú však takto "nastavené" už po narodení. Materinskému pudu sa naučiť nedá nikde. Ten je tiež vrodený. Škola nemôže ovplyvniť produkciu a vplyv hormónov.

Čo sa stane, keď žena nemôže mať deti? Povedal by som, že ak ich chce mať a nemôže, trpí tým. A na to, či ich bude chcieť mať nebude mať žiadna "pitomá básnička" zo školy vplyv.

3 4
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik