Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za jasný, srozumitelný a dobře napsaný článek.

Oni ti "slušní komunisté" byli tak trochu jako podržtaškové co při přepadení banky dávají bacha jestli někdo nejde. Sami sice žádná zvěrstva nepáchali, ale bez nich by ten systém nefungoval a poměrně rychle by zkolaboval.

4 0
možnosti
Foto

Ne že byste neměl pravdu, jen bych tu množinu dávajících bacha rozšířil na téměř všechny ostatní.

0 0
možnosti
JP

Děkuji za Váš článek. Už dlouho hledám něco jako Norimberský proces proti skončené nadvládě ideologie Marxe a Engelse. Naši bachaři, kteří mučili vězně se vysmívají spravedlnosti. Ale lidé, které považujeme za rozumné stále hledají, jak hájit dobrotu komunistické nenávisti k lidem. Pravda dnes prý není absolutní, ale jak může někdo hájit ideu o likvidaci všeho a potom začátek nového vysněného světa?

Dnešní nová totalita pokrokářství západu také není demokracií. Národy jsou znovu tvrdě napadeny a tvrdě rozvraceny údajnou svobodou a humanitou. Bez mravnosti není síly a svobody. Jaké jsou první cíle nového budoucího ministra Diensbiera pro lidská práva? Rozdávat utlačovaným dvojchlapům a dvojženám děti. Místo práva dítěte na tátu a mámu a láskyplnou rodinu právo dvojic na dítě -obchod s dětmi podle platných zákonů! Kteří další obyvatelé naší země budou vyhlášeni k likvidaci po počatých nenarozených dětech? Má naše vlast ještě bod k zachycení před pádem do propasti?

2 1
možnosti
Foto

Samozřejmě karma jako panelák. I ti, co tam vstupovali ještě v roce 1989 museli přísahat na beztřídní společnost, třídní boj a třídní nenávist, což jsou raison d´etre komunismu jako ideologie. Takže o slušnosti si u komunistů můžeme nechat vypravovat pohádky, ale bylo to jinak. Dneska o tom skvěle píše pan Roth na Neviditelném psu. Tam je kvintesence problému.

Přeji Vám pěkný den.

6 0
možnosti
Foto

Díky za karmu, Tomáši, pěkný den i vám :-)

0 0
možnosti
Foto

Samotný výraz "slušný" je mýtus. Samozřejmě, když je někdo obviňován z "neslušnosti" a páchání zla, musí se hájit "slušností", v tom má paní Šlapáková pravdu. Když někdo bude vinit z páchání zla církev, kterou jste ovlivňována Vy, budete ji bránit, to špatné nevidíte, vidíte v ní jen to dobré. Takže článek je z mého pohledu zbytečný (z mého, nikoliv z Vašeho) - ten o tom běhání byl z těch Vašich, které jsem zatím četla, daleko nejlepší ;-)

1 3
možnosti
MK

To víte paní Černá...vy jako ta, která z toho režimu těžila na úkor těch, které komunisté okradli, vraždili a zavírali po roce 1948, těžko pochopíte, že jsou lidé, kteří o tu vaší "lásku" nestojí

4 0
možnosti
Foto

Výborně napsáno. Ode mne karma R^

4 0
možnosti
Foto

Bravo autorko! Čím to je že český národ vždy tahají z bláta dějin ven jeho ženy a dívky, zatímco Čechové mudrují? Byl každý člen KSČ malý Himmler? Nikoliv, ale měl podíl na udržování diktatury co použila státní moc k osekání občana od jeho základních práv a svobod - s úmyslem naroubování nové totožnosti Socialistického Člověka. Že ten sociální experiment stal život tisíců lidí a zruinoval zem a pár generací zřejmě není dost.

Vzdechy jako "já to myslel dobře" by byly užitečnější kdyby vzdychající přidal "já byl tehdy blblej", "já myslel že mi to pomůže", nebo "já byl tehdy srab".

8 0
možnosti
MH

Nechci komunisty omlouvat, ale každý má nárok na to být blbý. On do jisté míry měl podíl na udržování diktatury a potlačování práv každý, kdo tiše seděl doma a doufal, že na něj nedosáhnou (komunisté byli jen vyšší stupeň). Každý kdo uvěřil propagandě, že komunismus je světlý zítřek lidstva. A ta propaganda byla silná a my naivní.

Jedna věc je soudit komunismus jako ideologii a druhá soudit konkrétní lidi. A kdo se z těch chyb mládí nepoučil, neměl by dostat šanci ty chyby opakovat.

0 0
možnosti

Za Klause také nikomu nevadili komunisti ve vládě? Kde jste tehdy byla?

0 4
možnosti
Foto

J51a17n 57R51ý49z43n71a56r

28. 1. 2014 12:19

Nemoudrost je jeden ze základních zdrojů utrpení. Pokud se k tomu připojí přitakání zlu - např. likvidace třídního nepřítele - tak je výsledek jednoznačně neomluvitelný.

     Karma, velice hezky napsaný článek.

10 0
možnosti
Foto

I Bible ve Starém Zákonu mluví o likvidaci jinověrců ve jménu Boha.

1 3
možnosti
BM

Hlavní problém byl, že vstupovali do organizace, která otevřeně propagovala násilí, likvidaci celé skupiny lidí, tzv. třídní boj. Tím, že byli členové, tak se třeba i nevědomky podíleli či schvalovali ony zločiny páchané na spoluobčanech. Ano, byli to skušní lidé, poctivě pracovali, starali se o rodinu a nikomu vědomě neublížili, avšak byli spolupachatelé tohoto zla...

14 0
možnosti
Foto

Ano, podívejme se pravdě do očí. Ne ONI tady udržovali zločinný režim, ale MY všichni máme odpovědnost za to, v jakém režimu jsme žili a jaké zločiny jsme dovolili. Svět se nedělí na zlé komunisty a slušné nekomunisty ale na slušné a neslušné lidi.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS