Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Nejdulezitejsi je to, aby bylo vraceno, co bylo ukradeno.

K blogu mam ale nekolik vyhrad. Pokud CSSD nedostala tolik hlasu, protoze mela dobrou kampan, zakryvala absenci silnych myslek a konstruktivnich planu, pak se musim ptat, jestli to plati i pro strany minule vlady, kdyz meli volebni uspech takovy, jaky meli. nevolil jsem zadnou ze stran sedicich v minulem parlamentu.

To ze Sobotka vklada papezi do ust nevyrcena slova o chudobe cirkve, je podle mne v poradku, jelikoz papez Frantisek je frantiskan a hlasi se k odkazu Frantiska z Assisi. Asi Vam uteklo nejake kazani ci lekce katechizmu.

Problemem opravdu je, co si lide nenavstevujici kostel pod pojmem cirkev predstavuji, a jelikoz si pod pojmem stat predstavuji jeho predstavitele, pak si zobecnuji pojem cirkev opet na jejich predstavitele, ikdyz v ani jednom pripade to pochopitelne neni pravda. A ze je obraz cirkve pokriveny? Cemu se divite, obraz dnesniho sveta, jak je podavan masmedii, je take pokriveny, zaporne zpravy se prodavaji lepe. Cely problem vidim v tom, ze i krestane pouzivaji pojem cirkev podle toho, jak se jim to hodi (v pripade skol a hospicu jsme to MY, v pripade krizackych vyprav, pedofilniho zneuzivani deti, carodejnickych procesu jsou to vzdy jen ONI, jedinci), uplne stejna retorika jako u komunistu.

2 0
možnosti
Foto

Tak to by potom měla církev vrátit potomkům nevolníků odškodnění za robotu na církevním a náhrady za vynucené desátky.

Kdož ví, jestli by potom církvím vůbec něco zůstalo.

1 3
možnosti
DF

Všichni v této zemi nadávají na morálku a jak všichni kradou. Co bylo ukradeno, má být vráceno. Není to otázka náboženská ani politická ale právní. I kdyby se měl vracet majetek církvi špagetových monster, tak do toho nikomu nic není. Je docela trapné, že Židovská obec většinu peněz, které používá na opravu památek a hospice pro staré lidi získává ze sbírek zejména z USA a Izraele.

16 0
možnosti
JC

Židovská obec většinu peněz používá na opravu židovských památek a hospice pro židovské pacienty. To jen pro pořádek. Nebo máte příklad, kdy by židovská obec investovala do opravy kostela, hrádku, nemocnice pro všechny?

0 0
možnosti
BM

K tomu nelze nic jiného dodat, nežli karmaR^

5 2
možnosti
MZ

Už od prvního odstavce jsou tyto Vaše bláboly nečitelné. Doufám, že příště si alespoň přestanete plést strany a to, jak se která prezentovala. Díky.

1 11
možnosti
BM

Já na první odstavci nevidím nic nečitelného. Právě naopak. Vždyť je to vše pravda. Dostala ČSSD méně hlasů nežli  čekala? Dostala. Handrkuje s ANO? Handrkuje. Autorka napsala skvělý blog a jestli s ní nesouhlasíte, tak prosím. Je to Váš postoj.. Ale neznamená to, že jsou to bláboly.....

11 1
možnosti
Foto

P65e87t71r 78M10i90k86e39š

28. 11. 2013 14:51

Ne, nemám problém s tím, aby se v nastaveném vracení pokračovalo. Ale mám problém s Vaším konstatováním, že "všichni potřebujeme církev". Já ji tedy skutečně nepotřebuji. Potřebuji svoji víru nikoli církev - tedy organizaci. Zrovnatak duchovní rozměr společnosti dle mého jistě nedodává církev. Ale když už tak právě víra, a to ještě zdaleka ne nutně v Boha.

3 0
možnosti
Foto

Fakt, že máte tento pocit ještě neznamená, že tomu tak opravdu je.

2 1
možnosti
HM

karma R^  dnes v tv Gajdušková to pěkně slízla od redaktora ---Borka ... (na příjmení si nemohu vzpomenout)..když omílala stále to samé  ,kolik  lidí 80% je nespokojeno  s církví  bla bla bla resti....  Borek jí skočil  do řeči ,že  většina lidí taky  volá po zrušení senátu...;-D;-D

7 1
možnosti
AN

No a co jste tím chtěla říct, však ten senát je taky zbytečný, tak proč by většina lidí nemohla chtít zrušení senátu, stejně, jako většina lidí odmítá církevní restituce v té podobě, jaká byla vytvořena předchozími vládnoucími politiky.

1 3
možnosti
PK

Karma,osobně si ani nedovedu představit člověka který ty lži a populismus socanům baští.

4 0
možnosti
AN

No vidíte a jsou zase jiní, kteří si nemůžou představit, že někdo "baští" církve.

1 2
možnosti
KL

zvlastni, ze tem kdo zde horuji proti vraceni ukradeneho majetku a pro pocetnou "clenskou zakladnu" jisteho spolecenstvi maji jen urazky nevadi, ze rocne stat vyda na platy duchovnich cca 1,5 mld CZK. nebo to berou jako protihodnotu za vynosy z onoho ukradeneho majetku?

4 1
možnosti
JS

Protihodnotu, pokud o tom dotyční něco vůbec ví. I v dezolátním stavu, v kterém většina církevního majetku v rukou indiánů skončila totiž vynáší ročně 2,7-3,4 mld. Církvi se zaplácne huba 1,5 mld a jedeme vesele dál. Majetek se rozpadá dál, tzn výnosy se snižují, ale ještě pár desítek let by se to mohlo vyplatit....

4 0
možnosti
MM

Musím se trochu zastat ČSSD. Jejich letošní kampaň, narozdíl od těch předchozích, nebyla negativní. To, že se socialisté v debatách a prohlášeních vymezují vůči stranám, které tu řadu let vládly, je přece přirozené a neznamená to automaticky "negativní kampaň" Myslím, že se chtěli prezentovat spíš pozitivně "prosadíme fungující stát!".... Každopádně otevřít téma církevních restitucí se jim zřejmě zdálo jako dobrá předvolební vábnička a teď, když se ukazuje, že to byl jen takový populistický výkřik, se z toho Sobotka snaží vyvléct nějak se ctí, aby později mohl říct - své sliby plníme, ale koukejte na církve, jak jsou nenasytní.. nebo něco takového. Na druhou stranu, přiznejme si, že by nám (tj. praktikujícím věřícím) a našim církvím trochu té velkorysosti slušelo.

2 0
možnosti
BT

ehmm tak to že církve nežádají veškerý svůj bývalý majetek ale jen část není znakem velkorysosti, ještě by zase měli slevit a kam až?

4 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik