Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Mám to úplně obráceně. Postupem času se za mě stal rasista, ale pokud se dobře upomínám, tak před časem se na tomto území narodila bílá čtyřčata a byl kolem nich úplně stejný humbuk a podpory, dotace a nevímco ještě. Tak proč by to nemohla mít paterčata?

3 0
možnosti
HP

Podle mě na to jdeme ze špatné strany. Ten humbuk kolem beru, přece jenom jsou to soukromá média tak ať píší o čem chtějí, to stejné to věnování kočárků (což mi mimochodem přijde jako hezké gesto). Ale byt a chůvu? Podle mě by měl být,Když už ten sociální systém musí být, rovný přístup ke všem nezáležející na momentálním rozpoložení úředníků.

4 1
možnosti
MN

No vážená autorko! Musím říct, že něco tak trefného a dobře napsaného už jsem dlouho nečetl! A přiznávám, že jsem trochu rasista, protože dílnu a zahradu nám právě oni Romáci vykradli asi 30x!! Navíc i krásný čistý sloh, to se taky úplně často nevidí. Musím si Vás dát do oblíbených, hned vedle Jiráska a Vančury:-). Jen tak dál.

11 2
možnosti
Foto

Tak to jste mě pobavil. Vedle Vančury klidně, s Jiráskem už mám drobné problémy ;-D

3 3
možnosti
PH

Nejsem rasista ani xenofob. Vůbec mi nevadí cizí národnosti, rasy... Znám neskonalé množství velmi vzdělaných, pracovitých a odpovědných Japonců, znám i velké množství stejně odpovědných i pracovitých jižních Korejců, nevadí mi vzdělaní a odpovědní černoši (btw, kteří to v USA měli asi tak milionkrát horší, než rómové u nás a stejně se mnozí z nich velmi úspěšně prosadili... jeden je dokonce nejmocnější prezident světa), nevadí mi Norové, Švédové, Angličané, Italové, atd, atd... Ale kdo mi na základě empirických poznatků vadí, jsou prostě etnika, která mají (zřejmě i díky nám) v jakési povaze být neodpovědnými, nevzdělanými, nepracovitými... nikoliv využívat, ale zneužívat (=parazitovat) majoritní společnost, obtěžovat okolí (nepořádkem, hlukem smradem, roznášením epidemií) případně rovnou krást. Taková etnika bohužel pak evokují naštvaného, byť nexenofoba, nerasistu k různým, mnohdy i nešťastným paušálním závěrům. Nedivte se tomu a neodsuzujte! Jste tím pádem stejně povrchní, jako ti "rasisté".

P.S. Multikulturní společnost v dnešní podobě považuji za cestu do pekel. Ono to není bohužel tak, žen by se prolínala a obohacovala např. naše kultura o zajímavou kulturu cizí... Ono to je tak, že se do civilizovaných částí světa stahují naprosto necivilizovaní lidé, kteří pod pojmem "multikulti" omlouvají své mnohdy odporné zvyky a návyky. :-/

31 0
možnosti
DJ

Porad ten samy scenar - "nejsem (nasleduje vycet), ale co mi vadi je (nasleduje kratkozraka litanie o tom co by bylo kdyby bylo)".

Bohuzel na problematiku mensin neexistuje jednoduche a cernobile reseni, posledni ktere v CR probehlo melo jeste mensi uspech nez to ktere probiha ted.

A taky mimochodem neni spatne rozlisovat pricinu a nasledek, i u jinych nez "domacich" minorit.

4 9
možnosti
Foto

Ja jsem naopak poteseny pozitivnima reakcema skoro vsude kde jsem o tom cetl a nikde jsem nevidel ani jednu negativni. Pokud ano, je to skoda. Ale porad verim, ze tech pozitivnich bude vic!

6 2
možnosti
Foto

Oni je dost mazali. Ale stejně jsem tím potěšen. I tím mazáním. :-)

1 2
možnosti
DJ

diky za tohle Marketo R^ hezky shrnuto, zvlast ta cast o postupnem otupovani a zatemnovani v podhoubi.

6 7
možnosti
MD

Markétko, moc pěkně napsané, souhlasím plně s Vámi!R^

2 4
možnosti
Foto

Myslím, že tohle je poprvé, kdy se na špici žebříčku dostal protirasistickej článek R^

11 3
možnosti
Foto

Tak doufejme, že se blýská na lepší časy :-)

3 7
možnosti
JS

No, přiznám se, že jsou mi jedno kočárky a jiné reklamní poutače, kterými si někdo nahání politické body. Jen si trochu myslím, že do učebnic se dostane spíše hladký 5-ti četný porod, než "spontánní početí paterčat", podle zpráv to byla 4 vajíčka (3 + jednovaj. dvojčata), tedy buď byla paní dost nemocná a v jejím těle panovala silná hormonální nerovnováha a nebo byla vyvolaná něčím nepřirozeným. No počkáme si jestli ji vezmou do odborné literatury a nebo ne. ?

0 1
možnosti

I34v22a25n 76Š96u15s97t59r

9. 6. 2013 12:16

Mě je jedno, že se někde narodila paterčata, i když uznávám, že je to zajímavá zpráva, tím víc je mi jedno, komu se narodila.

Sám nesouhlasím se sociální politikou státu, i když uznávám, že když se narodí rodičům najednou víc než dvě věci, je to bez pomoci jen těžko zvladatelná situace. Do jisté míry rodičům paterčat nezávidím jejich situaci, i kdyby dostali milion či ještě více.

Tečka.

Otázka je co dělat, aby se i Romové (já být cikán tak mě slovo Rom uráži, ale jak chcou) stali součástí naší společnosti. Štědré podporu ze strany státu a EU na programy typu "Jak moc sme zlí na odlišné spoluobčany" a weby, které v jednom kuse hází špínu na lidi za jejich názor (přičemž je zajímavé, jak jsou si podobné s Haló noviny (na každé dvě věty připadají tři fašisti)) se ukazují jako NEFEKTIVNÍ a KONTRAPRODUKTIVNÍ.

Já bych ale tuto otázku nespojoval s touto zprávou a dovedl bych si přdstavit úplně jinou diskusi.

Hezký den autorce i diskutujícím.

4 1
možnosti
TN

brrr...děs běs, nechápu, jak někdo může nepřizpůsobivým cokoliv závidět, stačí se všeho majetku zbavit a můžete tak žít taky, já bych nikdy neměnil...jako OSVČ, když skončím na pracáku, dostanu 2020 Kč a co nadělám? nic...mám víc nemovitostní, auto, peníze na účtu, důchodové připojištění, spoření s liškou a bůh ví co ještě, tak je jasné, že já sociální sítí propadnu a až se tohoto zbavím, tak můžu na sociálku a budu dostávat další peníze...to by někdo fakt vyměnil za žití někde v Brně na cejlu, nebo na Mostecku v Chánově? nemám rád závist, ale dovedu pochopit závist hezkého auta, krásného domu, super práce, budiž, ale závidět někomu, kdo žije např, na severu v Ostravě to Přednádraží? děkuju, ale fakt nechci...navíc, politik v bílém límečku, upravený, vypadající jako vzor, těch miliard ročně ukradne 10x více a většina ho dále volí...tyhle miliardy jsou peníze za sociální smír a nemůžu si pomoct, je to stále nízká cena...radši koukám na sebe, jak pracuji, jak se mám než ti okolo...vím, že to není úplně o těch paterčatech, ale myslím, že to sem patří...

12 2
možnosti
Foto

Já v Brně na Cejlu žiju. Příjemná klidná čtvrť. Ano, najde se pár divných rodin. Ale divné rodiny se najdou všude. I v ghettech pro střední třídu někde za městem.

1 3
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik