Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

Čtenáři nadávali na menšinu, ale podstata problému je jinde: příliš pečující sociální stát, který naprosto mění chování lidí. A těm nelze vyčítat, že se chovají racionálně vzhledem k možnostem, které jim poskytuje prostředí. Když je o ně pečováno, byli by hloupí, kdyby to odmítali. A zdaleka se nejedná jen o to, kolik mít dětí, či zda porodit děti zdravotně postižené trvale odkázané na cizí péči (mluvím obecně, ne o tomto konkrétním případu).

V masovém měřítku toto ovšem vede ke zhoubě zemí, které toto praktikují, což ukazuje i dnešní hospodářská krize Evropy, kdy příliš sociální státy a příliš pohodlní občané nejsou vůbec konkurenční vůči dravým asijským zemím, kde se musí jednotlivci hodně snažit, aby přežili!

9 2
možnosti
Foto

Pěkné pravdivé.R^

10 7
možnosti
Foto

Lidé vycházejí ze zkušeností a pokud jen minimum cikánů pracuje, nelze se divit, že předpokládají, že i tihle mohou jednou nepracovat. Objevím-li v mém bytě komára na zdi, budu předpokládat, že mne bude chtít píchnout a nasát si krve, protože to tak většinou dělají. Nemusím mít pravdu. Buď mu nebudu vonět a nebo to bude samec. Stejně vezmu plácačku a pokud nebude mít v úmyslu mne sosákem obtěžovat, bude mít prostě smůlu a doplatí na chování svého druhu. Pro mne to bude však lepší řešení, jako se dodatečně drbat na pokousaném místě.

6 3
možnosti
KM

Skvěle napsáno, souhlasím s Vámi úplně ve všem. Všichni ti "ALE" ať si trhnou nohou!

8 11
možnosti
Foto

Představte si, že před 80 lety lidé, ovlivnění stejně jako vy,podobnou, ovšem obráceně vedenou propagandou, obdivovali hnědokošiláče a jejich führera. Nikdy nesouhlaste s nikým ve všem, protože se ještě nenarodil někdo, kdo by na 100% měl pravdu. Pořád se nejdřív snažte myslet, uvažovat v souvislostech a potom teprve vyslovovat soudy.

4 2
možnosti
IS

Dobrý den,

jsem moc ráda za Váš příspěvek! 

Osobně mě vyděsily obrázky kolující na facebooku, kde je na fotografiích rodina čtyřčat a paterčat s "nelidskými" komentáři. Z vlastní zkušenosti vím, jak náročné je starat se o dvojčata a jak nelehké je uživit tři děti. Proto jsem moc ráda za Vaše lidská slova! Donosit a porodit paterčata považuji za zázrak. Dětem i rodině přeji spoustu zdraví a sil! 

Názory plivajících lidí schovaných za monitory svých počítačů neberte příliš vážně. 

Přeji Vám mnoho zdaru a krásných lidských článků!

11 4
možnosti
BM

Já sice nemám žádné zkušenosti, avšak mít pět mimin plus jednoho caparta je příšerně náročné. Takže ty všechny "záviděníhodné" výhody jsou pouhou maličkostí v příměru toho co mladou rodinu čeká.... A jestli je černý, žlutý či fialový s modrými pruhy je naprosto jedno.

A to, že rodina patří k menšině jsem se dozvěděl až z médií. Vždy upravená a příjemná mamina rozhodně nevypadala nepřízpusobivě....:-)

14 4
možnosti
PK

P76e43t96r 37K38m38e86n89t

12. 6. 2013 11:43

Pod tohle se podepíši - skvělě napsáno ...R^R^R^R^R^

11 6
možnosti
JT

J72a14n 83T30o12m49a96s

12. 6. 2013 11:37

Moc pekne napsane pani Demlova. Vazim si lidi, jako jste Vy ! R^R^R^

14 6
možnosti
Foto

S článkem souhlasím, protože jakékoliv předjímání jen podle toho, že jde o jiné etnikum, je zcela lidsky mimo a minimálně nevkusné, jde-li o děti, nota bene nenarozené.

Příživníků na společnosti máme více než dost a nejsou to jen Cikáni. Tam je ten podstatný problém, že parazitujících je tam procentuálně více. A není to jen jejich problém, jak tady mnozí píší, je to i zásluha většinové společnosti, tedy její neschopnost, že nenastavila žádnou usměrňující laťku pro ty, kteří sociální systém očividně zneužívají. A to se může vymstít. Místo útoků by to chtělo chladnou hlavu a reálné uvažování jak ucpat ty díry, které umožňují pohodlný život bez práce.

A není to jen o státu, je to i o nás okolo. Jak může např. majitel kovošrotu vzít kov, když je patrno, že musí pocházet z krádeže? Třeba zabezpečovacího zařízení?

Neměřme jen jedním metrem. Uklizená ulice ještě neříká nic o tom, kdo za zdmi domů žije.

16 3
možnosti
Foto

Souhlas R^

"Zjednodusovat" si zivot, mysleni a nazory tim, ze nahazi vsechny "stejne" (at uz podle narodnosti, barvy kuze, vyznani, povolani atd...) do jednoho pytle, to delaji jen velice jednodusi a omezeni lide, kteri se nenamahaji moc premyslet, natoz se umet do neci situace vzit. A Ceska Zavist a Vecna Nespokojenost je fakt obludna...

3 6
možnosti
RK

Autorko, tady Vás musím ale opravit : ...Rodina dostane větší byt (v kterém samozřejmě bude muset platit nájem) ..., nájem, tak jako i v " jiných " případech bude platit - hádejte kdo ?

12 12
možnosti
PN

A vy tu rodinu znáte, že to víte? Kdybyste jen polemizoval, ale říkat to s takovou jistotou...

8 4
možnosti
Foto

Normálně tako blogy nečtu, ale tentokrát jsem si nechal říct. Autorka má smůlu, že není socialismus. Mohla být redaktorkou Rudého práva. Tam se to takovými, předstíraným nadšením zaslepenými a slepě zobecňujícími články přímo hemžilo.

12 11
možnosti
PK

P11e27t63r 43K96m23e35n40t

12. 6. 2013 11:51

Mám osobní zkušenost s cikány (jak kladnou ,tak zápornou) a proto si mysím ,že nemám právo posuzovat někoho podle nějakých zákonů kolektivní viny ... A to je to co řekla paní na celou pusu .

4 1
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik