Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

L33e56o44š 61K47a74ň62a

12. 6. 2013 14:20

Vidím a cítím to stejně.

2 2
možnosti
JM

Firma si chtěla udělat reklamu na kočárky a teď veřejně kňourá, že ji část možných zákazníků nepřijala dobře. Fakt vtipné, pokud si inzerent stěžuje na to, že mu lidé jeho komerční reklamu neberou.

12 4
možnosti
RB

R23a32d18e14k 13B46o10r

12. 6. 2013 13:37

V tomto článku bych polemizoval s jednou větou. Cit.: "Stát totiž není zaopatřovací ústav a pomáhat má jen těm, kteří to opravdu potřebují - a může to činit jen v rozsahu, jaký mu jeho občané svým přispíváním do společného umožní." respektive s první částí této věty. Ono to totiž v  praxi tak skutečně není. Rozhodně rozumím tomu, že když se mladé rodině narodí paterčata, tak potřebují nutně pomoc. Od státu, od sponzorů. A je jedno jakou mají pleť. A jelikož jsem člověk s celkem vyvinutým sociálním cítěním, poskytl bych jim podporu co nejširší. narození paterčat není jen radost, ale i obrovská porce práce, odříkání a odpovědnosti. Ovšem stát v mnoha případech podporuje i rodiny, které si to rozhodně nezaslouží. A to jen proto, že jsou cikány. Nerovný přístup k žadatelům totiž mnohdy vychází z nechuti státních úředníků dohadovat se s lidmi, se kterými se dohadovat prostě nejde. A místo důsledného prošetření jejich situace, zvolí menší zlo a raději takovým nepřizpůsobivým žadatelům ustoupí. Kontrolních mechanismus státu je nedostatečný a k nápravě daleko. Např. už jen z toho důvodu, že nářkům o rasismu je ochotno naslouchat nejedno ucho v Evropě i ve světě. Ovšem, ať se na mě nikdo nezlobí, tzv. skrytým rasismem, lze pak označit i takové chování státních úřadů!!! Stát nese za své úředníky odpovědnost. A proto se pak nedivme běžným občanům, kteří jinak žádné extrémní názory nezastávají, že prezentují názory, které autorka tohoto blogu odsuzuje a označuje je již uvedeným termínem skrytého rasismu. I tyto názory mají svou živnou půdu!!

22 2
možnosti

M68a73r66e81k 56Š19i48m61o10n

12. 6. 2013 14:04

Máte naprostou pravdu. Nejeden úředník zažil situace, kdy mu bylo na úřadu vyhrožováno a hrozili vším možným, od toho, že zničí úřad až po únosy dětí nebo zmlácení. Všechny přepážky by měly být natáčeny.

5 0
možnosti
JB

Děkuji za Váš článek. Myslím, že jste krásně vyjádřila názor většiny rozumných lidí. Věřím, že je jich hodně, protože ti totiž nejsou tak slyšet jako ti nenávistní a závistiví.

8 2
možnosti
JL

Chtěl jsem napsat něco podobného. On člověk tady na diskuzích pod blogy si někdy připadá dost divně. Že se dočkám dne, kdy článek, který je velmi rozumný válcuje všechny svou čtenností a karmou, to jsem opravdu nepředpokládal. A jsem rád, že jsem se zmýlil.

2 4
možnosti

M46a16r88e57k 23Š38i62m71o35n

12. 6. 2013 13:23

Chtěl bych se vrátit k tomu původnímu kočárku. Firma dala kočárek (nebo kočárky, už si to nepamatuju) někomu, koho jsou plné noviny, aby měla reklamu. Ne kvůli tomu, že je romka, ale kvůli tomu, že jsou jí plné noviny. Stejně jako firma Nike oblíká zadarmo hokejisty a Adidas zadarmo obouvá jánevímkoho - ne proto, že umí hrát hokej, ale proto, že na ně kouká celý svět. A nikdo neřve, že chce taky dres, protože hraje hokej na rybníku s kamarádama.

Takže pokud někdo (kdokoli) brečí, že chce taky kočárek, protože má x dětí, tak mu vzkazuju - až Vás budou plné noviny, a je jedno, jestli to bude proto, že máte pět dětí, nebo že jste vyhrála Miss Maminka, dostanete taky kočárek nebo jiné sponzorské dary. A nebude to kvůli vaší barvě pleti.

11 1
možnosti
IS

přesně!! Jak někde paní Kiňová řekla, Kika  a Asco (myslim) ji nabídli vybavit byt...také jen super reklama a já jim to přeju,  není sama komu vybavili byt, sponzorů je celá republika, máte možnost se zapojit na obou stranách!!!

4 1
možnosti
HL
KN

Ten kdo musel být s cikány na vojně, nebo má cikány v sousedství, nebo jeho děti navštěvují školu společně s cikány, nemůže celkem logicky paní Demlovou pochopit. Lidé mají tolik negativních zkušeností, že to prostě nejde. To malé procento, kdy chování a život rodiny tohoto etnika překvapí pozitivně je bohužel moc málo. Já byl zatím překvapen jen jednou, ale taková rodina se nakonec od "svých" raději straní. Pokud bude mít paní Demlová a její obdivovatelé s tímto etnikem konkrétní zkušenost, možná svůj přístup a obsah čláku následně i přehodnotí. Osobně negativně hodnotím konkrétní vystoupení paní Kiňové v televizi, kde v nadstandardním, velkém, nově rekonstruovaném bezbariérovém nájemním bytě, uprostřed zeleně prohlásí, že to je tak možná sotva pro začátek, než děti začnou chodit, prostě nic moc...

Rozhodně ale nemám pocit, že bych byl rasista když vidím skutečnost takovou jaká je.

16 5
možnosti
JL

Nejsem rasista, ale...

Pane Novotný, o tom je článek. O lidech, kteří jsou zastánci kolektivní viny.

8 5
možnosti
ZB

Zvláštní... tento blog jsem četla až nyní, protože jsem celou dobu myslela, že je rasisticky zaměřen a z toho negativního humbuku jsem byla už unavená (zřejmě tak jako jste i Vy byla když jste se rozhodla napsat příspěvek). Z čeho jsem usoudila že je rasistický? Na facebooku ho několik lidí sdílelo s komentářem "No to snad není pravda,  slušní lidi pracujou a oni dostanou kočárek." a tak dále a tak dále. Tito lidé se ani neobtěžovali přečíst o čem píšete, jen nadpis stačil k jejich nenávisti.

5 0
možnosti
Foto

Já myslím, že diskuze je o něčem úplně jiném, než kolik toho pro paterčata dostanou. To by dostali všichni rodiče, i kdyby byli jakékoliv barvy pleti. Prostě to k takové události patří. Diskuze tady rozděluje lidi do podobných sort, jako nedávná volba prezidenta.

2 1
možnosti
PK

P24e76t84r 90K14e37l91l51e68r

12. 6. 2013 12:59

Krásně napsáno, mluvíte mi z duše...

7 2
možnosti
JB

Skvěle napsáno, ale blbcům se stejně nerozsvítí. Závist jim zatemňuje mozek, pokud tedy nějaký mají... a bohužel díky těmto rasistickým  blbcům se klidně může opět opakovat hrůza holocaustu

6 4
možnosti
Foto

To nema s rasismem co docineni, ale se zkusenosti s cikany. Kdyz nejake etnikum jen krade, mlati lidi a zije na ucet druhych, tak vznikaji negativni emoce. U me vznikly po vykradeni a zniceni naseho auta, na ktere jsme plno let setrili, taky,

0 2
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik