Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Na Vašem příspěvku mne zaujala část, že Evropa se vybabrává z nejhoršího. No závidím Vám Váš optimismus, dle mého je to přesně opačně.

2 2
možnosti
MJ

Už, už jsem chtěl dát karmu ale za K.S., který je spřažen se zločineckou organizací nesoucí název vláda České republiky a blízkého spojence zločince Kalouska karmu nemáte. Úplně jste ve Vašem hodnocení jednotlivých kandidátů zapoměla na Dienstbiera, to byl úmysl?Mně totiž tento kandidát připadá jako neslušnější ze všech co jste uváděla Vy.

1 4
možnosti
Foto

Už jsem to opravila, omlouvám se. Ale to, že jsem na něj zapomněla, svědčí o tom, že na mě žádný zvláštní dojem neudělal :-/

0 0
možnosti
FK

"Nespojoval, ale rozděloval. " Nevím, jak moc si pamatujete Václava Havla. Ale totéž by se hodilo především na něj. Václav Klaus nespojoval, protože si stál za svou politickou koncepcí, která má širokou podporu v zemi. Ať se vám to líbí nebo ne. Ale těm, kterým se to nelíbilo, vedeni Václavem Havlem ho za to neustále pomlouvali, vymýšleli si na něj nejrůznější hulvátství a sprosťárny a jiné lumpárny. Prostě pomlouvali A to! rozdělilo !společnost!!! Že mají lidé rozdílné názory, to musíte snad pochopit. Otázka je, jak nakládat s těmi, kteří mají odlišný. A to Václav Havel a jeho lidi nezvládli a přešli do hnusných a odporných protiuútoků a rozdělili tak společnost.

4 3
možnosti
Foto

Je zvláštní, že Klaus a jeho příznivci vidí v kritice právě ten útok na majestát, a ne příležitost k sebereflexi, jak jsem o tom psala. ;-)

2 1
možnosti
LC

jinak, to už tady bylo ,ne ? přemluv bábu přemluv dědka ,Issová s Mádlem se z toho vzpamatovávají dodnes,pitomci

0 4
možnosti
LC

no, nejsem poddaný abych volil zamrzlého zdegenerovaného feudála,na stejné lodi se zlodějem a tunelářem Kalouskem,já budu volit Jirku Kennedy Diensbiera i jako pomstu nabubřelovi Klausovi za Diensbiera st.

2 4
možnosti
Foto

No jo, na něj jsem úplně zapomněla!!! Ale i to o něčem vypovídá ;-)

0 3
možnosti
RF

Dobrý den paní Markéto, skoro ve všem bych s Vámi souhlasil, jen nerozumím tomu, když konstatujete, že je K.S. muž zásadových postojů apod. Jak se tedy potom díváte na jeho působení v současné zločinencké vládě. Proč z ní nikdy nakonec neodešel, i když to tolikrát slibovat? Proč dělá líbivou fasádu těmto zločincům? Děkuji a přeji vše dobré.

3 1
možnosti
Foto

Když v názoru na to, že tahle vláda je zločinecká, se prostě neshodneme...

3 2
možnosti
PR

Karel Schwarzenberg

(* 10. prosince 1937 Praha), v německojazyčném prostředí také Karl zu Schwarzenberg, v němčině podle rodinné tradice celým jménem Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg, je český politik, příslušník českého rodu Schwarzenbergů. Šlechtický titul užívá v zemích s monarchistickým zřízením. Jeho dědičný (v České republice a Rakousku nelegitimní) šlechtický titul zní kníže ze Schwarzenbergu, vévoda krumlovský, hrabě ze Sulzu a lantkrabě kleggavský … Trvalý pobyt má v Sýkořici v okrese Rakovník. Kromě toho pobývá také ve Švýcarsku, na zámku Obermurau ve Štýrsku, na rodovém zámku Schwarzenberg v bavorském Scheinfeldu, na zámku Dřevíč u Berouna, v Praze nebo ve vídeňském paláci Schwarzenberg, který nechal přestavět na hotel. Označuje se za Středoevropana se švýcarským a českým pasem, neboť všichni příslušníci rodu Schwarzenbergů mají již od středověku curyšské, a tedy švýcarské občanství. Karel Schwarzenberg má i české občanství…

Je nejstarším synem Karla, VI. knížete Schwarzenberga (1911–1986) a jeho manželky Antonie, rozené princezny z Fürstenbergu. Jeho manželkou je Therese Schwarzenberg (* 17. února 1940), pocházející z rakouského hraběcího rodu von Hardegg, s níž se oženil v roce 1967, rozvedl v roce 1988 a znovu oženil v roce 2008… (Otec Therese zu Hardegg byl čelný nacista, avšak Terese se od nacismu distancovala.)

Po komunistickém převratu roku 1948 byl jeho rodině zabaven majetek orlické větve, a i proto se uchýlili do emigrace do Rakouska. V roce 1962 byl Karel Schwarzenberg adoptován členem starší (primogeniturní), hlubocko-krumlovské větve Schwarzenbergů, Jindřichem. Roku 1979 Karel získal také dědictví po adoptivním strýci Josefu Schwarzenbergovi. Stal se po jeho smrti hlavním představitelem rodu, přičemž v sobě spojil obě jeho větve i jejich majetek…

V roce 1957 maturoval ve Vídni. Poté studoval práva ve Vídni a poté ve Štýrském Hradci a lesnictví v Mnichově. Studia ale nedokončil, protože se musel

0 0
možnosti
PR

věnovat správě rodinného majetku poté, co jeho adoptivní otec v roce 1965 zemřel…

Karel Schwarzenberg po přesídlení do České republiky bez větších problémů získal u československých soudů v restituci majetek orlické větve Schwarzenbergů (zabavený po únoru 1948), do níž patřil po svých biologických rodičích. V pozdější fázi restitucí jeden ze Schwarzenbergových oponentů, bývalý komunistický generální prokurátor Jaroslav Krupauer, který odmítal vydat hájenku ve Smetanově Lhotě, soudně zpochybnil jeho dědická práva vůči majetku biologických rodičů s poukazem na to, že byl roku 1960 v Rakousku adoptován svým strýcem do hlubocké větve, jež by k restituci oprávněna nebyla. Do kolize se tak dostalo československé a české právo, podle kterého dědická práva po biologických rodičích adopcí zanikají, a rakouské právo, podle kterého nezanikají. Celá věc byla navíc komplikována tím, že Schwarzenberg byl adoptován jako dospělý, což československé a české zákony tehdy neumožňovaly. Soud po vyslechnutí znalců mezinárodního práva stanovil, že směrodatné je v tomto případě rakouské právo, resp. že podle českého práva k žádné adopci nedošlo a že tedy Schwarzenbergova dědická práva nezanikla.

Přiznal, že na počátku 90. let 20. století přijal nabídku úředníka urychlit vyřízení restitucí za příslib protislužby. Tuto skutečnost potvrdil roku 2010 v rozhovoru pro Mladou frontu DNES. V reakci na zveřejnění, pak oznámil: „Nebyla to žádná suma. Nebyly to peníze. Bylo to něco jiného, jakási protislužba, kterou po mně ten úředník tehdy chtěl a kterou jsem pro něj měl udělat. Byla to výjimečná situace.“ Později upřesnil, že šlo o prodej pozemku onomu úředníkovi. Celý případ byl již při svém zveřejnění promlčený.

V roce 2002 obcházel nařízení pro ochranu před kontaminací malachitovou plísní, které v té době zachvátila chovy v několika středoevropských zemích, podle kterého nebylo možné prodávat ryby z jeho rybníků, dokud neprojdou laboratorními testy, a ryby za miliony korun prodal účelově zřízené firmě svého

0 1
možnosti
AK

Vidím to velice podobně, jen ty dva kandidáty nahoře mám opačně.

0 0
možnosti
PD

No, populární za tento názor rozhodně nebudete. Osobně to vidím v prvním kole taky na "ministra v zahraničí". Druhé kolo nevím.

0 1
možnosti
Foto

To nevadí, že nebudu populární, hlavně když si ho umím obhájit :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik