Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dovolilbychsipodotknouti

23. 2. 2012 9:59
Tak jsem si to tady otevřel

a shledal jsem, že jsem se vůbec nemýlil, když jsem paní autorku varoval, že až nastoupí odpolední rudá úderka, že tady bude veselo. Já myslím, že veselo je. No, spíše tragikomično. Když si pročítám to, čím se nám tady prezentují naši odpůrci církevních restitucí, tak mám před očima našeho vojenského politruka který při svých extempore před nastoupenou jednotkou vypadal jako před totální mrtvicí, dokoince kolem sebe plival a prděl abychom viděli, jak tím třídním nepřítelem pohrdá. On se ten slovník za posledních 40 let nezměnil.

6 0
možnosti
D

dovolilbychsipodotknouti

23. 2. 2012 10:00
Re: Tak jsem si to tady otevřel

A tak nám tady nadále tvrdí, že kruh je vlastně čtverec. Jenom je pro ně naprosto nepochopitelné a iritující, že jim někdo do těch jejich blábolů vstupuje, snaží se věci uvést na pravou míru a nedej Gottwald - dokonce má tu odvahu pochybovat o jejich fundovanosti a posléze i o jejich duševním zdraví, protože některé jejich výkřiky svědčí o přechozeném tanci rudého Víta, stavu po padoucím záchvatu či stavům hluboké melancholie a stesku po dobách kdy čím větší tupec, tím protěžovanější občan rozvinuté socialistické vlasti

6 0
možnosti
U

Ulator

23. 2. 2012 9:32
Pro Čumpelíka a jeho zákon 1947

Zákon č. 218/1949 Sb., o hospodářském zabezpečení církví a náboženských společností státem.

Zákon č. 16/1990 Sb., kterým se mění zákon č. 218/1949 Sb., o hospodářském zabezpečení církví a náboženských společností státem.

Zákon č. 522/1992 Sb., kterým se mění zákon č. 218/1949 Sb., o hospodářském zabezpečení církví a náboženských společností státem, ve znění zákona č. 16/1990 Sb.

Nařízení vlády č. 36/1971 Sb., kterým se zrušují některá ustanovení vládních nařízení upravujících hospodářské zabezpečení církví a náboženských společností státem.

Nařízení vlády č. 566/2006 Sb., o úhradě osobních požitků duchovních církví a náboženských společností.

1 0
možnosti
U

Ulator

23. 2. 2012 9:33
Re: Pro Čumpelíka a jeho zákon 1947

tohle je ze zákona o vracení majetku církvím. Zákon z roku 1947 dotčen není. Ruší se zákony od roku 1949 konkrétně od zákona 218/1949. Jde pouze o majetek církví, který církvím zůstal podle zákona z roku 1947

2 0
možnosti
F

fanda2

23. 2. 2012 8:35
Autorko,

ve Vašem článku je snad jedna jediná věta pravdivá, vyjádřující názory více jak 70% obyvatelů této republiky. Dovolím si citovat: "Mně církev nic nedává, tak proč bych jí měl něco dávat já? A když se na nás odevšad valí řeči o krizi a utahování opasků, tak budeme rozdávat černoprdelníkům?"

Ty úvozovky jste tam dala neprávem, takto to je, smiřte se stím, jste ve velmi malé menšině. Můžete zde agitovat za církevní restituce, jak chcete, nemáte pravdu a nemá ji ani ten klub zastánců zde. Mimochodem, to je úroveň diskutérů z řad křesťanů! Stoka, kanál ...

6 0
možnosti
D

dovolilbychsipodotknouti

23. 2. 2012 9:25
Re: Autorko,

ahoj fanouši, děkujeme za tvůj příspěvek, jsme velmi trádi že jsi se zapojil a tvůj velmi hodnotný diskusní bod si necháme projít hlavou. Soudružka zapisovatelka klavesnice1 zajisté dá vaše vystoupení do zápisu a soudruh přrdeda Čumprdlík vás zajisté pochválí přrd rudou zástavou.Můžete počítat s tím, žepžedsedkyně závodního výboru ROH Jaruna vám doporučí lázně, přecijenom to nervové vypětí už je velké a aby tě kvůli té menšině kleplo a ty pak nedejlenin skončil v péči nějakých těch jeptišek, to fakt raději ne, mají své práce dost a ještě aby se pak páraly s takovým materiálem! ;-D

3 0
možnosti
K

klavesnice1

23. 2. 2012 6:59
Milá autorko,

tak jsem si prolouskala článek i diskuzi. Článek naivní, poplatný době, taková úderka, jak z rudého práva svého času.

No a diskuze! Špinavější žumpu pohledat! Ti křesťané (anebo ti, ci se za ně zde vydávají) mají ale slovník, děs a hrůza. Nadávka, urážky, invektivy, hrubost největšího zrna. Jestli tohle má být reprezentace církví, tihleti vrahové, 31prycové, Piotři, Ulátoři atd, tak potěš koště. Hnus, velebnost - to na to sedí. Přesně se vším všudy, s tím pokrytectvím a zlobou. Farář má v TV porno a někteří ještě zneužívají ministranty, věnují se drbům, jsou šmíráci atd. V tom Troškově filmu je to zrcadlo jěště docela laskavé proti tady té senkrovně na blogu.

Laždý soudný člověk si musí položit otázku, PROČ to všechno? Není jiné odpovědi, než opravdu ten mamon, peníze, majetek - za ten tihle lidé pod rouškou křesťanství budou bojovat zuřivě a všemi prostředky. Že se nestydíte!

Žádný majetek církvím, samozřejmě kromě kostelů. Ale čistě jen kostelů. Modlete se tam do alelujá.

7 0
možnosti

pakoss

23. 2. 2012 7:00
Re: Milá autorko,

tak to je taky pěkně lživý, manilupativní a zlý blábol, paní "autorko".....!!!Rv

2 0
možnosti

pakoss

23. 2. 2012 6:55
Velice slušně, věcně a zcela jasně formulovaný příspěvek...!

Milá autorko, plně s vámi souhlasímR^:-)

2 0
možnosti

pakoss

23. 2. 2012 6:59
Re: Velice slušně, věcně a zcela jasně formulovaný příspěvek...!

nic si nedělejte z výlevů místní štvavé antickírkevní kliky.....

tavé lidi by nepřesvědčilo zhola nic, ti sem chodí jen plivat špínu.....

přitom nevědí či necháput, že ta špína ulpívá právě na nich.....:-)

2 0
možnosti

Alexandr Špáta

23. 2. 2012 6:21
Víte,

mne dostala ta Vaše představa o tom, kdože je informovaný a kdo ne. Ono jde zároveň i o odluku církve od státu a tedy o to, že ty majetky se nutně stanou majetkem soukromým, kterým nebyly. A velkou otázkou je právě ten rozsah vůči možnostem církví, zejména té katolické. Asi si dost dobře nedovedete představit, jak vypadá takové tunelování především z Vaší kapsy.

Kdybyste opravdu měla zájem o skutečné informace a oč vlastně jde  - http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/vaclav-zak.php?itemid=14435

7 0
možnosti
PGS

pgjed

23. 2. 2012 10:12
Re: Víte,

Pane Špáto, právě jste vydal dosti přesné svědectví o své (ne)informovanosti v záležitostech církevního práva. Zřejmě vůbec netušíte, že jednotlivými nabyvateli majetku nebude církev jako celek, ale její jednotlivé organizační složky (farnosti, řády, diecéze...), které vůči státu vystupují, jako samostatné právnické jednotky z hlediska účetního a daňového. Rozsahu tedy není třeba se bát, budou to jednotlivé ne až tak velké dílčí celky. Tunelování se rovněž není třeba bát. Již dnes mají farnosti i dicéze své ekonomické rady a kláštery vpodstatě nemohou nabytý majetek jen tak zcizit. Ostatně, udělejte si výlet třeba do Rakous, jak tam hospodaří církevní instituce s majetkem. A všichni jsou rádi, že ten majetek je právě církevní. Stát dostává své daně do centu a lidé mají dobrou práci krize nekrize.

Víte, blogy jsou blogy, ne informace. Ty jsou v legislativě a vefaktografii. Petr Gabriel st.

3 0
možnosti
K

kaktusak

23. 2. 2012 1:48
Jen co se to obrátí,

bude tento majetek státu vrácen. Stejně jako ostatní státní majetek zašantročený od roku 89.

Pokud je někdo přesvědčen o jakési užitečnosti církví, proč ne. Ale měl by si církve financovat ze svého.

Samozřejmě že církev se svým mnohasetletým monopolem byla dobrým hospodářem. Každý musel být křesťan, každý musel platit. Ještě aby za takových podmínek církev nehospodařila dobře, to by dovedl každý. Dnes už ale není středověk.

Pokud v nějakých obcích bylo dost věřících, postarali se o údržbu a opravy kostela a fary i za socialismu. I tehdy církev vybírala "na kostel". Ovšem kde věřící nebyli, neměl se o církevní stavby kdo starat, to je snad jasné. Proč k tomu nutit ateisty? Komunisté zaručili lidem reálnou svobodu vyznání.

7 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

23. 2. 2012 1:41
Ad křížové výpravy a čaroděj.procesy

Pane Petříku, stran dotazu na křížové výpravy byste měl aspoň upřesnit, které výpravy máte na mysli. Ono jich bylo totiž mnoho a každá měla jiný význam, takže nemůžete čekat jednoduchou odpověď. Navíc zřejmě nemáte o křiž. výpravách jako takových nejmenší tušení, kromě slabikářových hesel, takže co vlastně chcete vysvětlit?

Výpravy vedli obvykle významní feudálové a také ti se hlavně na nich obohacovali. Čímž nepopírám, že se následně obohacovala i církev. Rozebrat to není na tento malý příspěvek, skutečností nicméně je, že třeba tažení Řádu něm. rytířů v konečném důsledku (po krutostech bojů) nakonec přinesla dobytým územím hospodářský rozvoj a trvalý mír.

Jinak už po sté Vám opakuji, že čarodějnické procesy nebyly v kompetenci církve, aspoň ne katolické. Ty navíc probíhaly hlavně u protestantů - co víc ještě potřebujete vědět? Proč požadujete pořád nějaké vysvětlení, když je odmítáte přijmout? Nejste přece malé dementní dítě, nýbrž dospělý člověk - tak se podle toho chovejte.

3 0
možnosti
JP

JaromírP.

23. 2. 2012 7:42
Re: Ad křížové výpravy a čaroděj.procesy

Protestanté nebyli křesťané? A v případě katolické církve inkvizitor nebyl katolík? To byl muslim nebo ateista?

V případě křížových válek s Vámi v podstatě souhlasím. Ale na dobytých územích při většině jakýkoliv válek nastane období míru a hospodářského rozvoje, takže zase takovou zásluhu na křížových výpravách nevidím (musíme vidět hlavně ty mrtvé).

Ale, že nedokážete argumentovat bez urážek. To snad neumí nikdo ze zde na blogu  z přítomných křesťanů.

9 0
možnosti
MP

Vrah

22. 2. 2012 23:12
Pane Petříku, lháři a nactiutrhači,

omluvíte se konečně miliardám křesťanů, které jste sprostě nařkl z toho, že „mají jako svého boha mamon a majetek“?

Pane Petříku, lháři a nactiutrhači, omluvíte se voršilkám, které jste sprostě tituloval výrazem „protřelí byznysmani“?

Pane Petříku, lháři a nactiutrhači, omluvíte se bezpočtu skromných katolických duchovních o kterých jste sprostě prohlásil, že „katoličtí duchovní slovo skromnost neznají“?

Pane Petříku, lháři a nactiutrhači, omluvíte se těm všem, nebo se budete nadále zbaběle schovávat, mlžit a kydat špínu?

Pro ty, kteří netuší – lhář a nactiutrhač Jaromír Petřík kydal svou špínu v diskusi na obdobné téma: http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A120220_247434_blogidnes odkud přesídlil ve své sprostotě pokračovat sem. Lhář a nactiutrhač Jaromír Petřík vyžaduje, aby s ním křesťané jednali s láskou a pokud je označen za opovrženíhodného lháře, považuje to za nenávistné jednání. Pane Petříku, jestli si nechcete vysloužit ještě větší opovržení, víte, co se od vás čeká.

4 0
možnosti
JO

31pryc

22. 2. 2012 23:43
Re: Pane Petříku, lháři a nactiutrhači,

Momentálně spinká sladkým snem spravedlivých. Přeji mu to. Spánek je důležitý pro člověka. Je tu jen jeden malý problém. Z toho, co tu již stihl natropit svými urážkami se vyspat stejně nedá.

Spíše bych to viděl, že po probuzení nabudí i svůj počítač, aby nám svá moudra zopakoval. Namixuje nám výživný koktejl smíchaný z čarodějnic, bratří Mašínů, za jejichž činy se neomluvili papež s arcibiskupem (úmyslně v tuto chvíli přeháním jeho tvrzení, o omluvě nemluvil), z nemorálnosti křesťanů, s tím, že se modlíme k penězům a mamonu, Voršilkám k tomu přidá ještě i vinu za prasklé splachovadlo v budově Nové scény, a jako třešínku na svém koktejlu posadí faráře, který má mastnou hubu od husičky, kterou právě zbaštil za jeho peníze.

Ufff, to bude výživná výživa8-o

3 0
možnosti
PV

Piotr Velikyj

22. 2. 2012 21:01
Tady je dnes indiánu

No drazí komouši, karmujte si příspěvky, ale pravdou je, že jste ubožáci. Závist je Vaše cesta a vražda Váš styl. Když zde čtu příspěvky rozhořčených komoušů, tak mě napadá, že na ně platí.......pan generál Franco, Pinochet. profesor Salazar, prezident Peron a další

4 0
možnosti
JP

JaromírP.

22. 2. 2012 21:05
Re: Tady je dnes indiánu

Paní autorka Vám bude za tento Váš milý příspěvek určitě vděčná

9 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik