Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vidím to teď v reálu také, mám malou vnučku a vnuka, vnučka je typická budoucí maminka a vnouček typický budoucí tatínek a nikdo jim nikdy nic nevnucoval, přišli k tomuhle naprosto samostatně.

Doufám že ve škole jim nebudou vnucovat patologické básničky kde holčičky řídí a opravují traktor a chlapečkové se starají o příjemnou domácnost a děti.

Ono i při tomhle rozdělení rolí jsou i bez genderové výchovy matka i otec navzájem zastupitelní, tedy pokud okolnosti vyžadují, může tatínek dělat maminku a maminka tatínka.

1 0
možnosti

Proč je basnicka o tom, jak maminka pracuje a tatínek se stara o deti, podle vas patologicka??? Vy jste se snad o sve deti nestaral??? Nebo vase pani nikdy nechodila do prace???

Deti maji DVA rodiče, zeny se nemnoží parthenogenezi. A tatinkove jsou pro deti stejne důležití jako maminky. Proto je divne, kdyz se půlka skolni třídy v citance dozví, ze je na svete " k tomu, aby jednou byla rodičem" a druha nikoliv. Nebo je ideálem svobodna matka, kterou muž akorát oplodni a pak jde dál "objevovat svět" a na děti kašle???

2 1
možnosti

Je to mile napsáno, ale podle mě jste "minula cíl". Je důležité, aby si děti našli vlastní cestu, ať už to bude voják (jako Váš syn) nebo modelka (třeba jednou Vaše dcera). Proti tomu nikdo nic nenamítá. Šílené je, když nezapadáte to těchle škatulek - společnost to prostě nepobere a jste divná/ý. Mám kamarádku, která vystudovala strojírenství na ČVUT, pak hledala práci v oboru, nakonec našla jednu podprůměrnou...na každém kroku narážela na "pozdvižené obočí", protože učitelé/šéfové si prostě neuměli představit, že by to mohla zvládnout. Opačná strana - ve firmě jsme měli recepčního - kluka. Práce mu šla (byl milý na klienty, hezky se oblékal), ale moji vlastní kolegové, které jsem považovala za inteligentní, si ho za zády dobírali s poznámkami na jeho orientaci a tak. TOHLE je špatně. Když chce někdo dělat věci malinko jinak, všichni společně mu to uděláme pořádně těžký. A tak by to být nemělo.

5 0
možnosti

J51a89n 54R43i10c31h15t74e11r

23. 1. 2017 10:50

Ještě chvíli blbněte a děti vám vezmou:-/

3 0
možnosti

Paní Demlová, děkuji Vám za Váš příspěvek. Máme dvě dcery a syna a prožíváme to podobně. Moc hezky jste to napsala, smekám před Vámi.

3 0
možnosti

Vždyť ten clanek je o necem jinem, než polemika nad básnickou. Já maminka jsem, dvojnásobná a stastna, ale prijde mi pitomé tvrdit, ze ze holky jsou na svete k tomu, aby z nich byly maminky, kdezto kluci k tomu, aby si hráli a objevovali svet. Božena Němcová není v učebnicích proto, ze vychovala 4 děti, ale protože byla skvělá spisovatelka. Co treba Matka Tereza nebo Olga Havlová, byly snad k nicemu a zbytecné?

Všechny deti si prece maji hrat a objevovat svět, nejenom kluci. Omezovani žen na jejich reprodukční funkci, to prece vycitame muslimum, resp. Afghancům a podobným patriarchalnim spolecnostem. Kdyby se ten verš označil za citát z Koránu: "K cemu je děvče dobré? K tomu, aby se vdalo a porodilo deti", budete mu taky tleskat, pani Demlová?

8 5
možnosti

Nic proti Vašemu názoru. Dík za zmínku o naší spisovatelce.

Ale - v novinách Deník byli zveřejněny informace o našich slavných lidech. Mimo jiných i informace, které jsou pro školní dějepisy tabu. Takže k paní Boženě Němcové v podstatě bylo uvedeno to, co jsme si již jako studenti šuškali. Že totiž jejich rodina se musela stěhovat z důvodu velké náklonnosti paní Němcové k mužům, Tedy nejen ke svému manželovi, kterého si vybrala pro životní pouť. Paní Němcová podle článku v Deníku měla tvrdit a prosazovat, že žena má právo mít až tři muže! Předpokládám, že tento její názor nesdílíte. Ona mj. byla i skvělou spisovatelkou proto, že vychovala 4 děti.

Nikdo nechce a neprosazuje omezování žen na jejich reprodukční činnost. Nechť Vám lékař, kterému důvěřujete, vysvětlí co by měla žena na základě stavby svého těla dělat, aby prožila život zdravě, smysluplně. Pokud při přednáškách nechyběl, určitě Vám sdělí, že pokud je to možné a jde "to", tak rodit a kojit. Mohou se feministky stavět na hlavu, přírodu neobelstí. Výsledkem životního stylu proti přírodou daných pravidel a zákonitostí jsou potom nemoci,říkáme jim "civilizační". Jsou i u mužů, i ti si musí vybrat, jak žít zdravě. A ne se vymlouvat při chabé vůli, že se někdo jako gay již narodil a že s tím nejde nic dělat. Kultura rozumu a vůle je název jedné knihy od pana Břetislava Kafky. O něm se ve školách vůbec neučí, proč asi? Troufám si tvrdit, že pokud bychom se řídili všichni jeho radami, farmacprůmysl by zkrachoval, lékárny by se zavírali. Co potom s těmi nezaměstnanými? Takže budeme pokračovat nastoupeným trendem rozvoje farmacprůmyslu, le-káren (takto je označuje herec Jaroslav Dušek)? Zdravého rozumu je nám třeba a návratu k přírodním a kosmickým zákonům a zákonitostem.

1 6
možnosti

Tak k čemu jsou holky na světě je snad jasné, ne...:-P

0 2
možnosti

A že je to zrovna jasné hlavně mužům.

4 2
možnosti

J31o67s29e86f 19S87u11k

20. 1. 2017 20:34

velmi děkuji za váš příspěvek, souzním s ním zcela. A vaše slova o tom, že rovnost před zákonem neznamená snahu potírat přirozené rozdílnosti pohlaví by si feministky měly přečíst obzvláště pozorně. Nechápu, že Žáčkova krásná zbásněná oslava mateřství se může některé ženy dotknout. Nebo obdivovat ženu v básni v jakékoliv oblasti je podle nich dnes už nevhodné? Nebo to vadí jen u mateřství? PROČ?

3 0
možnosti

Genderové stereotypy být musí, jsou přirozené. Odvádění od nich je cesta ke zničení společnosti nezakládáním rodin a nízkou porodností. V tom nás muslimové, kteří mají dětí dost, nezachrání. Naopak převálcují nás kolébkami. Rovnoprávnost je něco jiného. Ta je také nutná k funkci demokracie a rovnováze. Výchova děvčat k mateřství je také nutná. Básnička je správná. Individualistické a sobecké komentáře nechápu. Společnost musí existovat i do budoucnosti. Momentálně je ohrožena nízkou porodností.

3 2
možnosti

Na stereotypech neni nic prirozeneho. Ty jsou velmi neprirozene.

0 1
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik