Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pěkně napsáno.

Zcela nepřekvapivě se holky chovají jako holky a kluci zase jako kluci, ať jim nastavíte prostředí jaké chcete, jak ke svému zklamání zjistil nejeden gender nadšenec.

http://i1308.photobucket.com/albums/s619/jikros/stuff/Geniove%20internetu/gender_zpsdqvvyjsp.jpg

My jsme také dceru netlačili do žádných konkrétních modelů, přesto už od třetího roku jednoznačně trvá na princeznovských šatech, růžové barvě a plyšácích. Jen ty uši si zatím nenechala ani v pěti letech propíchnout.

14 0
možnosti
TH

Karma a souhlas ! Až na ty poslední 2 věty, kterými jste zkazila téměř dokonalý článek. "- ze všech vztahů na světě nás nejvíc formuje ten s maminkou." Tak to přece není. Nedá se přece říct, že vztah s tatínkem nás formuje méně.

7 1
možnosti
VD

Domnívám se, že otázka není úplně dobře postavená.

Ale za normálních okolnosti z emocionálního hlediska máma je máma!

Což nijak nesnižuje nezastupitelnou plnohodnotnou úlohu otce.

:-)

7 1
možnosti
AH

Článek je v zásadě hezky napsaný. A v žádném případě nebudu tvrdit, že to tak - v průměru - není. Ale z mého hlediska je špatné předpokládat, že to tak je v každém případě - a považovat odchylky za špatné. 80 procent holčiček si bude chtít hrát s panenkami, 80 procent kluků na vojáky a s autíčky (čísla jsou čistě odhad). Ale rovnost je podle mě právě i v tom, že nikdo nebude těch 20 procent jiných nutit do toho, co je proti jejich přirozenosti, i pokud to odporuje jejich pohlaví. Stejně jako nejsou stejní muži a ženy, nejsou stejní ani všichni muži a všechny ženy - a i to by se mělo bez předsudků a odsudků respektovat.

13 0
možnosti
VD

Moc pěkné!!!

I z diskuse je zřejmé, že lidé mají rádi věci úplně normální a přirozené.

:-)

31 2
možnosti
JZ

ano, a taky proto naprosta větši z nás dělá zcela normální a přirozené věci.

2 0
možnosti
MK

měl jsem hrůzu z další "feministky" co si nevidí přes vlastní nos a poznal jsem novou dámu, co to má v hlavě srovnané a neuráží se automaticky genderovými předsudky, které si nota bene ještě samy definují.

Svět má naději :)

40 2
možnosti
PD

Vy tu ironii fakt nevidíte?

Autorka tady může kdákat JENOM PROTO, že kdysi kdosi moudrý pochopil, že úlohou žen není jen rodit a vařit, ale že by měly dostat vzdělání a měl by jím být umožněn rozvoj.

A přesto tahle osoba obhajuje pasování žen do role "maminek".

Co je úplně šílené je, že ona zjevně ví, jak zní první část té básně, podle které si mají kluci hrát a bavit se a cestovat a objevovat - a vůbec jí nevadí, že se tam nikde nepíše, že kluci mají pracovat, chránit rodinu a přinášet peníze.

===

A většinový názor v diskuzi je, že autorka to perfektně vystihla, má naprostou pravdu, její slova by se měla tesat do kamene.

4 3
možnosti
MC

Líbí se mně jeden citát ve kterém je řečeno vše. "Muž a žena, jak by si ti dva mohli rozumnět. Vžyť každý chce něco jiného. Muž ženu, žena muže."

4 0
možnosti
MS

Souhlas s výhradou, že i holky jsou tu proto, aby byl svět veselý. :-)

23 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik