Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mýlíte se. Oprávněné a důvodné obavy většiny národa nejsou strachem.

Domníváte se, že je správné na úkor našich potřebných lidí (vč. dětí) zaopatřovat většinou negramotné přistěhovalce, kteří nás navíc díky svému "náboženství" (ve skutečnosti nenávistné ideologii) nenávidějí? Domníváte se, že je správné "ve jménu jakési falešné humanity" ohrožovat bezpečnost v naší zemi? Domníváte se, že jsme povinni se rozdělit o to, co naši předkové těžce vybudovali s kýmkoli, kdo přijde a řekne si o to? Opravdu si myslíte, že Váš názor je správný?

A co Vy, už jste se osobně s nějakými imigranty rozdělila o vše co máte? Už jste jim poskytla své vlastní bydlení? Své vlastní peníze? Sebe samu? Proč ne? Přece se "nebojíte"!

Jinak Váš článek psaný v druhé osobě (zřejmě abyste se sama náležitě vyčlenila z toho Vašeho "poučování a nálezů") na mě působí v Vaší strany hrozně nadřazeně až odpudivě. Myslíte si, že Vás osobně se události nedotýkají a nedotknou? Že Vy jste (na rozdíl od ostatních) nějak "statečná"? Nejste. Jste jen úplně mimo.

14 1
možnosti
Foto

Jak víte, že jsou negramotní? S kolika z nich jste se potkal? K nám utíká střední třída, která dokáže shromáždit peníze pro překupníky. A jak víte, jakým způsobem pomáhám já? 8-o

1 2
možnosti
Foto

z islámu v Evropě mám stejné obavy, jako z názorů pana prezidenta, či pana Konvičky.

Jednoduchá řešení vždy přinesla něco, co jsme nechtěli.

4 0
možnosti

toJednoduchá řešení neexistují tam, kde se jedná o společenské události/problémy. Ono už bývá velký problém najít to, čemu se říká "přijatelné řešení" ... na kterém by se měli členové společnosti alespoň většinově shodnout.

Ale vysvětlujte to lidem se základním vzděláním, co si dokáží tak leda spočítat výplatu.

1 0
možnosti
AK

S imigranty má velké zkušenosti Francie - napřed hořelo na předměstí Paříže, pak už i na předměstích 100-tisícových i menších měst.

Od 70.let měli imigranti právo se ve Francii usadit i se svými rodinami (do té doby byli na mizerné a špatně placené práce přijímáni také, ale museli se vracet).

Protože se díky podstatným změnám v ekonomice začala zvyšovat nezaměstnanost, přestala být práce nejen pro Francouze, ale v první řadě pro imigranty a jejich potomky.

Tito potomci se už nemají kam vrátit a přesto, že jejich vzdělání je v průměru vyšší než jejich rodičů, shánějí práci ještě obtížněji než etničtí Francouzi.

A projevy nespokojenosti s mizernou současností a žádnou budoucností byly na světě.

Pokud budeme imigranty přijímat i my, nedopadneme jinak.

Nejsem totiž tak neskromný abych si myslel, že Češi přijdou na něco, co zůstalo ostatním skryto.

Doporučoval bych navíc trochu skromnosti - ani nám ani EU nebyla přece do péče svěřena celá zeměkoule...

3 0
možnosti
Foto

J52i66ř12í 30K84i25n34d64l

20. 11. 2015 10:33

Pane Kounovský, tito potomci mají vzdělání jako jejich rodiče. Podle reportérů z Francie, končí v drtivé většině školní docházku ve 12 letech a dál se o jejich vzdělání stará imán z mešity. Do Francie přicházeli z bývalých kolonií, které byly součástí Francie. Viz Alžírsko.

1 0
možnosti
Foto

Po přečtení Vašeho článku mě napadlo několik otázek.

1. Kolik procent z těch tisíců jsou skutečně uprchlíci z rozbombardovaných domů? A proč EU nedělá už na hranicích víc pro to, aby se uprchlíci účinně oddělili od ekonomických oportunistů? To samo o sobě by podstatně zmírnilo napětí.

2. Píšete o pomoci potřebným. Ve světě jsou odhadem 3 miliardy potřebných. Jak jim má Evropa všem pomoci? A proč pomáhat zrovna těm, kteří byli schopni zaplatit převaděčům tučné provize a ne těm, kteří zůstali doma, protože na to neměli. Ti mně přijdou ještě potřebnější...

(a to pomíjím fakt, že Evropa je tak předlužená, že nemá na pomoc svým vlastním potřebným...)

3. Proč Evropa? Hned v sousedství přece leží bohaté Emiráty, kde je spousta práce a lidé mluvící stejným jazykem a vyznávajících stejné náboženství. I v Africe je spousta zemí, kde se neválčí a jsou podstatně blíž. Proč tedy uprchlíci z vybombardovaných domů míří zrovna do Evropy? A proč se nezastaví třeba v Rumunsku, kde je bezpečno a bylo by jistě co budovat?

19 0
možnosti
BT

add 1. nedělá neboť to neumí, potřebuje nastavit kontrolní a záchytné mechnismy které uprchlíky zachytí vytřídí a ve velké většině pošlou zpět, o tom jak to udělat se vedou dosti ostré spory, od potápění přijíždějících lodí po čestná prohlášení od uprchlíků, chvilku to potrvá, Evropa byla

nachytány v nedbalkách

add 2 mezi uprchlíky jsou samozřejmě i ti co pomoc potřebují těm je nutno pomoci, musíme se ale naučit je vyselektovat

add 3 proč Evropa?, Evropa je nabízí (dle přesvědčení uprchlíků) nejvíc

1 0
možnosti

Takže, když mě necháte u sebe bydlet, měl bych dodržovat Vaše pravidla.A co když je dodržovat nebudu ? Vyhodíte mne, nebo to nějak vydržíte ? Pokud je odpověď za a), tak se dostáváme k jádru problému.A tím je neschopnost naší hyperkorektní civilizace řádně bacit přes prsty každého, kdo si to zaslouží.Tolerance je chápána jako slabost, vstřícnost jako strach, a ústupky vedou ke stupňování nátlaku.

Pokud preferujete b), vzpomeňte, kam vedla politika appeasementu ve třicátých letech minulého století.

2 0
možnosti
BT

nechte Evropě chvíli času, ona je to už starší dáma a chvíli ji trvá než se rozhoupe

1 0
možnosti
AK

Chápu, že se mladým mužům nechce bojovat v žádné z armád - ani ve vládní Asadově ani v armádě IS ani v armádách vzbouřenců.

Je mi ovšem divné, proč nezůstanou v Turecku (přes které se jich dál dostává většina)? Vždyť se v něm neválčí, je tu demokratická vláda, 98% obyvatelstva jsou muslimové...

Jestli mají lidé strach? Jistě jsou takoví, ale jsou i jiní, kteří jen bez emocí, xenofobie a nenávisti říkají: "Ne, děkujeme, nechceme."

Lidé se zkrátka chtějí cítit v bezpečí ve svém domě, ve svém městě, ve své zemi. A to jim bruselští a němečtí politici berou.

Nejde jen o nás. Podívejte se ne výsledek voleb v Polsku. Vcelku pofidérní strana, která se ale vyznačuje odmítáním Bruselu a Berlína (ale i Ukrajiny a Moskvy) poslala do opozice stranu, která při hlasování o uprchlících podtrhla své kolegy z V4.

Robert Fico je v Bruselu pořád napadán a socialisté hrozí jeho straně vyloučením nebo pozastavením členství, ale čtvrt roku před volbami na Slovensku trhají preference jeho strany rekordy.

Nemyslím si, že přestěhování Severní Afriky a Středního Východu do Evropy je dobrý nápad.

3 1
možnosti

Pokud se jim nelíbí žádná ze stran konfliktu v jejich domově pak by si měli založit další stranu a vložit se do konfliktu jako síla bojující proti všem stávajícím.

1 0
možnosti
MO

Raději budu pro některé xenofobní než abych byl naivní. FRA, SWE, B, GB - vývoj v těchto zemích je dostatečně odstrašujícím příkladem. Nemám zájem na tom aby naše země šla stejným směrem.  Proto si asi rozumět nebudeme.

11 0
možnosti
SB

Pane Bárto, když píšete, že muslimové k nám většinou nechtějí, tak sice máte pravdu, ale věřte, že v Čechách, na Moravě a ve Slezsku jsou i takoví lidé (i když pro Vás je to těžké k uvěření), kteří pociťují sounáležitost i s Pařížany, Londýňany nebo třeba Madriďany.  A kterým atentáty v Paříži sice tolik moc nezranily srdce, jako kdyby to bylo v jejich vlastním městě (to je lidské, protože i ten největší humanista přeci jenom má svou vlastní hroudu raději než dalekou cizinu), avšak přeci jenom i když o trochu méně, jim to zármutek způsobilo.

4 0
možnosti
Foto

R^ Jasně svět není černobílý, jak nám to snaží vsugerovat Miloš Zeman. A musím říct, že strach jde hlavně z něho. Už selektuje - svou moc dokáže lehce jak se mu zlíbí zneužívat. Aby své nekalé záležitosti schoval, mluví sprostě. Jednoduše dokáže s lidmi manipulovat.

5 9
možnosti
SB

Strach jde hlavně z Miloše Zemana?

A myslíte si, že tento názor s Vámi budou sdílet rodiče těch mladých lidí, kteří zahynuli na tom koncertě rockové hudby v Paříži?

10 2
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik