Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J94a35n 53S84o66u65č24e49k

20. 11. 2015 13:30

Dobrý den. Opět to přirovnání k lidem, kteří prchali z komunistického Československa. To nesedí, ti šli do vedlejší země, kde tento režim nebyl, ti se snažili co nejdříve zapojit do nové společnosti a většinou se jim to povedlo. Ti neprchali do zemí s naprosto odlišnou kulturou a neprosazovali si v nových domovech své právo a své zyklosti. Ano, jistě můžeme pomoci skutečným uprchlíkům před válkou nebo přírodní katastrofou. Ovšem nemůžeme přijmout všechny, kteří mají nižší životní úroveň než my a chtějí tu naši také. Nadto hned a zadarmo. To je tan zásadní rozdíl před našimi emigranty a současnými imigranty valícími se do Evropy. Evropa prostě nemůže přijmout a živit stamilióny lidí z celého světa, pak bychom i my klesli na životní úroveň subsaharských států. A pomohlo by tohle někomu?

7 0
možnosti
PM

Dobrá manipulace, jedno oko nezůstalo suché. Jen mi chybělo vysvětlení, proč "uprchlíci" odmítají požádat o azyl jinde než v Německu nebo proč mají hrůzu z odebrání otisků prstů až tak, že se úmyslně mrzačí. Proč všichni "ztratili" doklady a nově vystavené okamžitě házejí do kanálu. Takže myslím, že nakonec všechno bude trochu jinak:-/

10 0
možnosti
LS

I když se utíkalo od nás, spousta lidí chtěla jinam než do Rakouska nebo Německa. Požádat o azyl v bližší zemi zní sice logicky, ale je-li tam systém přetížený, je snažší vypravit se o kus dál, kde je šance na vyžízení formalit větší/rychlejší.

Proč mají hrůzu z odebrání otisků nebo že se dokonce mrzačí? No ... já to slyším prvně, ale nesleduji zprávy důsledně, takže to nevyloučím. Nicméně kdo má hrůzu z otisku prstů a mrzačí se, pak je podezřelý a pravděpodobně azyl nedostane a poputuje zpět, takže mne to moc nedrásá.

Proč všichni ztratili doklady? No .. nevím jestli všichni, ale dovedu si představit, že k tomu může dojít. Jiste, vysoké procento ztrát je podezřelé ... ale ne nemožné. A nově vystavené doklady že končí v kanále? Opět to co o odstavec výše - slyším prvně, je to podezřelé, přijde se na to, pošupajdí zpátky, nedělám si z toho hlavu.

Ano, je pravděpodobné, že mezi nimi budou nějací lumpové ... ale i když to zní naivně, ti už tu stejně byli předtím nebo se sem dokáží dostat legálně jako turisté, úplně tomu nezabráníte.

0 0
možnosti
LN

..jestli jsem dosud nevěděl...co to znamená být ...naivní jak houpací koník....tak teď už to vím....:-/

13 1
možnosti
JK

Ano paní, já mám strach - ale ze známého, tedy z muslimů a jejich nekompatibility s našim prostředím. Stačí se podívat do některých zemí "vyspělé" západní Evropy a zjistit, jak probíhá soužití s muslimy. A mezi námi, je to prostě otřesné. Nejsme malé děti, abychom potřebovali býti neustále někým poučováni, že jsme vlastně velmi hloupí, že nechceme být obohaceni muslimy a jejich kulturou. Nechci tady prostě lidi, kteří jsou na úrovni středověku, mozky vymyté nějakým nesmyslným mohamedem, lidi, kteří se chovají agresivně, arogantně, nemají úctu k lidskému životu, bijí a ponižují ženy, nemají žádné hygienické návyky. Proč nám je proboha pořád někdo vnucuje???? Čím víc nám je budete předhazovat, tím víc je budeme tady nechtít, copak to nechápete?!!!!!! To je naše země, naši předci ji za obrovskou cenu vybudovali a je naše povinnost ji udržet a předat v pořádku dalším generacím a ne ji předat nějakým musulmanům. Copak jste se už definitivně zbláznila?

6 0
možnosti
JH

J90o67s53e10f 98H21e77r83t67l

20. 11. 2015 11:57

Paní autorko, vy jste takový klasický korektní alečlověk. Pěkně jste to sesumírovala, ale závěr je ve smyslu: jsme přece kulturní lidé, tak nám nějaké ohrožení může být jedno. Bohužel, v životě je to často tak, že se člověk musí rozhodnout, i když žádné rozhodnutí nemůže být 100% správné.

3 0
možnosti
JT

Jen tak mezi nami. Me osobne 100.000 mrtvych nekde daleko vadi min nez bomba v mem meste. Mate pravdu, ti uprchlici to maji blby, ale my jsme to nezavinili, my nejsme povinni jim pomahat. A nase dobra vule by mela koncit tam, kde nas pomoc muze ohrozit.

5 0
možnosti
Foto

Těch, co neměli strach, jsou plné hřbitovy.

Nemá smysl lhát si do vlastní kapsy.

10 0
možnosti

Těch, co měli strach taky. Kdo pil, ten umřel. Kdo nepil, ten umřel taky.

Proč stahovat kalhoty, když je brod daleko.

3 0
možnosti
AK

Příslušníci elit EU (i někteří autoři blogů) nás vyzývají k větší velkorysosti v přijímání sociálně potřebných.

To není nic nového, elity rády požadují oběti od druhých (u nás se tomu říkalo utahování opasků). Samy ovšem neobětují nic.

Je jasné, že desetitisíce imigrantů představují nečekanou a vysokou zátěž pro veřejný sektor, který je už dnes podvyživený a pořád slýcháme na co nejsou peníze.

Pokud nemáme dost peněz pro vlastní chudé, jak máme opěvovat výzvy, abychom jim část peněz ubrali a věnovali ji jiným chudým?

Hodlají snad elity zvýšit výběr prostředků pro veřejný sektor? Zrušení daňových rájů, progresivní zdanění vysokých příjmů, majetkové daně atd. atd. možností je mnoho.

Ale nic takového neslyším. Takže zase bude třeba podojit ty nejchudší?

Ať už zvýšením - zejména základní - sazby DPH, nebo zhoršením dostupnosti lékařské péče, omezením valorizace důchodů atd...

Obávám se, že nic jiného se nestane.

Humanita, lidská práva, náboženství - to ať posoudí jiní.

Mně to prostě jen nevychází na peníze...

8 0
možnosti
Foto

A kdo říká, že chudým? Ti lidé sem přicházejí žít. Budou tady pracovat a vydělají si na sebe stejně jako ty miliony ostatních po celé Evropě. A protože Evropa vymírá a brzy ji nebude mít kdo živit, potřebujeme pracovní sílu zvenčí, ať se vám to líbí, nebo ne.

2 9
možnosti
AK

Když se vrátím k vašemu článku, k tomu, že nemáme islamistům hrát do noty, myslím že musíme opravdu překonat strach.

Strach z odmítání uprchlíků, strach z ochrany hranic země a EU před vetřelci...

10 0
možnosti
AD

Přesně, nechat politickou hyperkorektnost zmizet v propadlišti dějin.

1 0
možnosti
Foto

J29i49ř92í 51K97i82n79d81l

20. 11. 2015 10:30

Kdyby vám vybombardovali dům, sebrali práci, zabili příbuzné, co byste dělali? Šel bych bojovat proti těm, co mně vybombardovali dům. Mám pocit, že není naší povinností těmto lidem pomáhat. Není nikde psáno, že se mám dělit s někým o to, co vybudovali generace našich předků. Proč jim nepomohou jejich soukmenovci. Já utíkat před válkou, tak po několika set kilometrů na gumovém člunu zaktovím v první zemi a ne, že budu pochodovat dalších 3 000 km do jiné země, kde je to pro mě lepší, kdo toho dostanu víc.

10 0
možnosti
LV

L69i79b82o23r 51V27a47n68ě34k

20. 11. 2015 10:32

Domnívám se, že když Vás do té "jiné země"  v podstatě zvou, nechají Vás tam organizovaně vyznávat víru, že jste občanům té "jiné země" nadřazen a hlavně tam budete mít podstatě vyšší životní úroveň na úkor jejich občanů dobrovolně Vám ji financující....

4 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik