Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

S návratem majetku církvím nemám žádný problém, zvláště poté, co jej podpořil i Ústavní soud. Co se ukradlo, má se vrátit, to je vcelku jasné. Sobotkovy snahy kontrolovat, jak církev s návráceným majetkem naloží, pokládám za velký úlet. Váš argument, že farníci jsou vlastně také církev a tudíž se jich restituce týkají, je ale poněkud přitažený za vlasy.

0 0
možnosti
JD

náhodou, třeba by se paní líbilo, že půjde po práci robotovat

2 1
možnosti
OK

Napsala jste to opravdu skvěle!R^

1 2
možnosti
JC

Velmi přesně napsáno.

I já to tak cítím.

3 1
možnosti
Foto

A jéjej, paní Demlová je zpátky a mudruje něco o "hloupější části voličstva". To není příliš křesťanské. Stejně jako není nic křesťanského na tom, jakým způsobem přišla katolická církev k majetku - nátlakem, ve válkách, vraždami. Je skandální, jak se zachovali její představitelé v nejtěžších dobách, například ve druhé světové válce, a také po válce, kdy pomáhali nacistickým zločincům k útěku do jižní Ameriky. Vše je mnohokrát zdokumentováno, jenže se o tom v médiích nemluví. Je potřeba tudíž využít jiné cesty k informování, zvláště nyní, kdy se katolická církev opět dere k majetku a k moci i přes odpor většiny.

5 7
možnosti
Foto

Předčítat marxistický výklad historie nám nemusíte. Hlavně, že ani ti komunističtí pohlaváři nepohrdli církevními obřady.

1 2
možnosti
Foto

Díky za článek. R^

3 1
možnosti
Foto

90% našich občanů není církev a též církev k ničemu nepotřebuje.

Zato církev potřebuje těchto 90% občanů, aby jim zaplatili jejich mnohonásobně přemrštěné  majetkové požadavky. Pokud je tržní cena za 1m2 orné půdy 5-10,-Kč, tak církve si vynutily 44,-Kč/m2.

3 6
možnosti
Foto

Vy melete jako budhistický mlýnek, furt dokola, aniž byste reagoval na x-té vysvětlení jako to vlastně je.

5 0
možnosti
Foto

Všichni NEpotřebujeme církev, to tvrzení "všichni potřebujeme církev" je pomýlené :)

5 2
možnosti
JD

to je typické elitářství, kterým jsou věřící postižení....oni přece žijí lepší a plnohodnotnější život

2 1
možnosti
SN

:-)  Pěkný článek! Dodám ....Akce ČNB při změně kurzu eura ke koruně připravila ze dne na den občany našeho státu o 75 mlrd. Sobotka, Zaorálek i Filip mlčí! R^VR^

13 0
možnosti
MK

Bodejť by nemlčeli. Na tom moc politických bodů nevytřískají.

6 0
možnosti
AB

Vaše obhajoba církve je sice z vašeho úhlu pohledu pochopitelná, ale hodně naivní. Kdo si myslíte, že schramstne na revanš pozemky a lesy vracené restitucí a lacino je od církve odkoupí. Církev chce obhospodařovat za léta nahromaděný (nakradený?) majetek. Ale on ho rozkrade tentokrát někdo jiný. Už ho mají dávno rozdělený milí politici, jenže ČSSD mezi nimi není. V tom je jádro pudla!

2 6
možnosti
VS

Plác, plác. Och, jak jsem chytrý!;-O

3 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik