Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Výborný článek proti proudu. Souhlasím.

R^

4 5
možnosti
IK

Skvělý článek. KarmaR^R^R^

4 5
možnosti
AN

Jak jste přišla na to, že ....všichni potřebují církev... já tedy ne a jistě i další nepotřebují žádnou církev. A jestliže církve provozují hospice, nemocnice, školy apod., tak na tuto činnost dostávají od státu stejnou dotaci, jako ostatní organizace, které také tyto služby provozují, tak jaképak budou provozovat ze "svého".

9 4
možnosti
LR

Nemohu pochopit, proč někteří lidé slepě věří tomu, že církve provozují hospice a soc. zařízení, školy atd. za své a ze svého milosrdenství. Je to lež jak věž.

„Nevím, jestli se restituce přímo dotknou našeho hospice. Nejsme totiž financováni církví. My jsme sice nezisková organizace zřízená Arcibiskupstvím Olomouckým. Máme platby ale od zdravotních pojišťoven, Ministerstva práce a sociálních věcí, Magistrátu města Olomouce, oslovujeme obce, sponzory, a klienti si přispívají podle výše svého příjmu na služby, které nejsou zdravotního charakteru,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz Vážanová."

Tato paní je (byla) ředitelkou hospice v Olomouci.

6 0
možnosti
RS

R33u16d57a 28S65l41a10v93í56k

28. 11. 2013 11:42

Není hromadění majetku proti božímu přikázání?

5 0
možnosti

J75a27n 53Š54e88s14t23á63k

28. 11. 2013 11:35

"A my všichni máme právo na majetek, který nám byl ukraden." - z Vašich řádků ovšem vyplývá, že jste si ten majetek tehdy ukradli sami sobě;-D

5 1
možnosti
OK

Toto asi každého nenapadne.

0 0
možnosti
JR

J45a44n 59R68i18c29h73t79e98r

28. 11. 2013 11:10

Svobodné nakládání církve s majetkem nad určitou hodnotu (tedy zejména s nemovitostmi) zrušil už Josef II. a od té doby se na tom nic nezměnilo. Až nyní.

Vám to možná připadá v pořádku, ale mně přijde divné vracet se 250 let zpátky.

Jak do vyrovnání s církvemi za ukradený majetek spadá miliarda a čtvrt pro dvacet let existující Apoštolskou církev mi rovněž není jasné.

Proč neexistuje výčtový zákon dodnes nikdo nevysvětlil. Vysvětlení, že vycházeli z jakéhosi de facto soukromého spisku z 30. let minulého století, protože přesnější seznamy "vzala velká voda", považuji za výsměch.

Vyhrožování "silou peněz v Římě", pokud budou úřady ověřovat odůvodněnost nárokovaných nemovitostí je podezřelé neméně.

Nezlobte se na mě, ale až někdo uspokojivě odpoví na (nejen) tato tvrzení, pak budu moci s podobnou "taškařicí" souhlasit.

6 2
možnosti
MP

„Jak do vyrovnání s církvemi za ukradený majetek spadá miliarda a čtvrt pro dvacet let existující Apoštolskou církev mi rovněž není jasné.“ – Já si fakt začnu dělat čárky; Pokolikáté ještě bude potřeba zopakovat, že se katolická církev vzdala téměř 20 % svých nároků ve prospěch menších církví, tedy i Apoštolské?

5 0
možnosti
TR

Milá autorko, než začnete mudrovat nad mantrou "co bylo ukradeno má být vráceno", možná by neškodilo se zamyslet nad tím komu co a kdy bylo ukradeno. Kdo daný majetek církvi poskytl, kde se vzal a jestli skutečně patřil jen církvi. Ale i kdyby tomu tak bylo, tak v okamžiku kdy argumentujete tím, že i vy jste církev, vyvstávý stejný požadavek od zbývajících 90% lidí, kteří církev už rozhodně nejsou. V době kdy ten majetek vznikal totiž praktcky každý byl členem církve a byl nucen pro ni nějakým způsobem přispívat. Potomci naprosté většiny těch lidí, tedy ti jejichž předkové "byli církev" ale nedostanou nic? Respektive oni budou okradeni ve prospěch těch, kteří v dané církvi jsou nyní? Co je na tom spravedlivého? Podle mne nic. Pokud bychom měli skutečně "vracet co bylo ukradeno", dostaly by církve díl uměrný procentuálnímu zastoupení svých věřících v dnešní populaci.....

10 4
možnosti
BT

a proč by potomci měli něco dostávat? velká většina majetku církve vznikla z darů věřících takže ti lidé se vzdali svého majetku ve prospěch církve ten majetek ovšem pak církev státu nedarovala ale stát ji ho prachsprostě ukradl

chcete revidovat rozhodnutí našich předků o daru majetku církvi?

4 3
možnosti
ZK

"Všichni potřebujeme církev." " Já jsem taky církev!"

Hm , Tahle bečka čpí slanečkem na sto honů.

5 2
možnosti
BT

s první větou se dá polemizovat a to dlouho ale druhá věta je pravdivá , církev je společenství všech co se v církvi scházejí a ne jen (což je všeobecný omyl) kněží biskupů  a vůbec duchovních církve, ergo každý kdo je členem církve může říci i já jsem církev,

je to vcelku jednoduché ;-D

2 0
možnosti
JK

J40o44s91e28f 30K31r89u38m

28. 11. 2013 10:54

nesouhlasím s tím, že církev dává společnosti duchovní rozměr a že ji všichni potřebujeme. osobně církev potřebuji asi jako Sobotku v čele socanů :-) tedy vůbec ne. nesouhlasím také s tím, že církev se vždycky o majetek starala líp a že to zvládne lépe než stát - právě tahle formulace sloužila k nádhernejm rozkrádačkám :-) no a taky mi přijde hodně podivné jednání Katolické církve s ostatními - jako že se o ty prachy šábnou, hlavně aby je dostaly -, a tak v restitucích dostanou peníze i církve vzniklé po roce 1950 :-) jde pak o restituce? o vrácení ukradeného? :-)

5 1
možnosti
BT

stokrát vysvětleno a zase se ptá a zítra bude další a pak další ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik