Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AC

A92r81t35u54r 52C51h71l48a45d

28. 11. 2013 14:08

Vaše zajímavé názory mě opravdu zaujali, je to hezky napsané :-).

1 0
možnosti
FS

Paní autorka jaksi nechápe, že za dob komunistické totality byly ožebračeny asi tak 2 třetiny národa a někteří dosti krutě - viz živnostníky, podnikatele a zejména zemědělce. K nim patří i církve, spolky, sportovní kluby, penzijní fondy a kampeličky atd. atd. Proč nebyli potrestáni komunisté, zejména špičky a proč se chtějí náhady od všech? Proč by se měl národ (včetně těch ožebračených) skládat jen  na tu jednu část postižených a tyto luxusně obdarovávat, když není z čeho, když tato skupina navíc propaguje chudobu a odříkání? Kdy dostanou náhrady například zemědělci? Kolik že vlastně římskokatolická církev obhospodařuje hospiců, nemocnic a škol sloužících pro všechny lidi bez rozdílu náboženství? Jsem ateista a proto prosím, neberte mně moji víru, že Bůh není. Římskokatolická církev je podle mne dnes mocenská, ideologická a hospodářská organizace, která pomocí středověké teorie se snaží vládnout dále jako tomu bylo ve středověku. Šíří bludy o tom, že "věřící" člověk je nějaký lepší, že ve státech, kde tato církev ovládá společnost je nějaký lepší systém, že se lidé mají nějak líp. No nevím, stačí se mně podívat do Jižní Ameriky anebo jen k nejbližším sousedům a neměnil bych....

4 7
možnosti
Foto

Víru vám nikdo nebere. Zemědělci náhrady dostali už v devadesátých letech. Národ se na nic neskládá, ten zabavený majetek pořád existuje, jedná se hlavně o pozemky a stavby, ty stát zabavil a teď je musí vydat. Církev v současnosti těžko může hradit provoz nemocnic apod., to bude moci dělat, až zase bude hospodařit na svém. A do církevních zařízení mají přístup všichni bez rozdílu vyznání ;-)

7 0
možnosti
PK

Nebudu se poštět do diskuze o všech nastíněných tematech. Dotknu se jen příči neúspěchu ČSSD ve volbách. Ty vidím zcela někde jinde. Tak jak pozoruji cvrkot v okolí mohu říct, že voliči jsou spíš  zklamáni obecně celou garniturou politiků, kteří se v minulých obdobích ny politické scéně vyskytovali. Hledali spíš někoho nového nezkompromitovaného. Proto podle mne uspělo ANO a i další 'spolky', kteří v minulých volbách byly zastoupany v parlamentu. Z tohoto pohledu nevidím osobně volební výsledek ČSSD jako neúspěch. Mě to přijde naprosto logické a nepřekvapilo mě to.

4 0
možnosti
MH

Vy paní pisatelko žádná církev nejste. Jedině tak církev co rozdává z cizího. To by vám šlo znamenitě. Zkuste ale rozdávat ze svého, utrhnout svým dětem od úst, sama se uskrovnit. To je už horší, viďte? To už ta církev jaksi netáhne, že?

6 13
možnosti
OK

Věřící, kteří navštěvují bohoslužby, pravidelně ze svého přispívají.

6 0
možnosti
JT

Tato diskuze uz je docela nudna. Vetsinou jde jen o sproste nadavky bigotnich katoliku. Ti slusni jsou zde v mensine. Takze to shrnu a mizim. Za bolseviku trpela vetsina obcanu a ted se vsichni skladaji na odskodneni jedne vyvolene mensiny, ktera sice trpela taky, ale ani vic ani min nez ostatni.

12 10
možnosti
PK

Tak se dovzdělejte, zjistěte si pár informací a třeba vás to bude bavit.:-)

1 2
možnosti
JT

Dobra otazka padla dole - kdo vlastne potrebuje cirkev ? Nemocni ? Chudi ? Tem prispiva stat a jeho prestrednictvim my vsichni. A to daleko vic nez cirkve. Verici ? Ti uz vubec ne. S Bohem mohou rozmlouvat, a daleko lepe, primo motlitbou. Cirkev je jen takovy falesny prostrednik.

14 11
možnosti
JH

J61a19n 84H45a79v52l54i12n75a

28. 11. 2013 12:31

po ste....ja nepotrebuju komunisty, socialisty a dalsi verbez a stejne je musim platit ze svych dani.....Vas nikdo nenuti financovat cirkve, ma se jen vratit to, co bylo ukradeno (zjevne typky Vaseho razeni)...a prestante cpat rypak do cizich zivotu a nakazovat jim, co si maji myslet a co potrebujou;-O To rikam jako ateista

8 2
možnosti
JT

Ja vim, ze Sobotka je magor, ale v tomto je nevine. Jen slusne pozadal Duku, jestli by se ty restituce nedali vzhledem ke spatne ekonomicke situaci trosku zjemnit. A Duka ho vyfuc..val s tim, ze ty majetky a penize chteji. Mel moznost ukazat trochu velkorysosti, ale neudelal to. Ukazal za co cirkevni slechta, s vyjimkou Frantiska, stoji a o co ji jde.

10 5
možnosti
MP

Tomu nevěřím. Kdyby měl takovou starost o ekonomickou situaci, dopšlápne si na solárníky. Takhle budí oprávněný dojem, že se jen chce zavděčit svým jednodušším voličům, že chce jen lacině, populisticky nahrabat nějaké politické body.

3 2
možnosti
VT

Výtah z článku : "... bratrů a sester v Kristu. My všichni tvoříme českou církev. A my všichni máme právo na majetek, který nám byl ukraden. Na majetek, který v dobré víře shromažďovali a obhospodařovali naši předkové a který my máme dále spravovat, aby naše církev mohla dál vykonávat svou činnost ...."  Už tuším ty zběsilé reakce na můj příspěvek, ale snažím se vidět souvislosti širší, nejen nejdále do roku 1948 a dál ni krok .... Nebojím se říci, že podle mého zejména po roce 1620, ale i před ním a také potom hodně majetku církev neshromažďovala "v dobré víře", ale zabavovala, konfiskovala a asi také kradla ...

A inscenovala procesy stejně, jako to dělali po roce 1948 komunisté a jejich přisluhovači. Jen o něco dříve. Tak bych byl zticha a moc bych nevyskakoval. [>-]

13 6
možnosti
OK

Rok 1620 je mýtus. Církev neshromažďovala majetek.

2 8
možnosti
ZB

Pisatelka je také církev, tedy tvrdí to. Tedy můžeme podat trestní oznámení i na tuto ženu, protože chce společně s bývalou koalicí a církvemi spáchat na občanech této země trestní čin krádeže. Nikdo by neměl nic proti tomu, kdyby církve dostaly to, co jim právem patřilo a jednalo by se dle již schváleného restitučního zákona. Kalousek, Nečas, Benda a spol. ale vytvořili VELEtunel a ještě se najdou zoufalci, kteří to obhajují. RvRvRv

7 8
možnosti
FD

A já bych podal trestní oznámení zas na Vás. Protože pokud říkáte to co říkáte, tak schvalujete velekrádež, kterou učinili soudruzi v roce 1949, kdy zákonem č.268/1949Sb. převedla majetek rozdělený Josefem II. na národní výbory.

4 3
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik