Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Aretta

7. 6. 2012 19:03
Chytré!

R^

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

5. 6. 2012 21:04
S většinou textu souhlasím

Politici, pokud se nám jeví jako lumpové, tak oni se těmi lumpy nestali tím, že vstoupili do politiky. Byli tím už předtím, politika jim pouze umožňuje větší prostor. Místo ukradené kola to jsou miliony. A politikem se může stát každý.

Jenže: 1. Do politiky se přece jen více cpou lidi, kterým nejde o to pomoci druhým. Pár lidí chtělo pomoci, ale z politiky zas odešli. Nepronikli mezi tu skutečnou partu, která rozhodovala. Museli by se přizpůsobit. Aby někdo v rámci partaje postupoval nahoru, nestačí formální stranické vztahy. Spíš se to děje v zákulisí. Různí kamarádi, s kým jsem v partě, kde si něco domluvíme. V rámci oficiální procedury se často jen odsouhlasí to dříve dohodnuté. Navíc systém je velmi zabetonovaný proti vzniku nových stran. 5% klauzule to velmi ztěžuje, není možné aby se do parlamentu dostal dostalo za partaj jen pár lidí v příštích volbách to narostlo. Je možný jedině skokový vstup.

2. Politici výrazně ovlivňují standard. Stejně jako média a tzv. VIP osobnosti, což

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

5. 6. 2012 21:10
Re: S většinou textu souhlasím

jsou politici, bohatí lidé, špičkově placení sportovci, televizní moderátorky, lecdky s minulostí pornohvězdy ap. Politici patří mezi tuhle "elitu" a tihle lidé velmi ovlivňují ostatní. Média fakt nepíšou jak za socialismu o soudruhu Kubešovi z ČKD, ale jen o celebritách a politicích.

A právě tahle sorta lidí má vědomí my a oni. Takový Karel Schwarzenberg je typický případ. On si může dovolit spát v pracovní době a nijak to nezastírá, může si dovolit mluvit vulgárně a urážet. Jakmile mu někdo urážku vrátil, tak jeho stranický kolega spusti povyk, který horko těžko řešil premiér.

Je to jak u šlechty, do panského stavu mohl být povýšen každý, jenže pak se pány stávali jen děti šlechticů. Jiní jen výjimečně. Při startu do života má zcela jiné podmínky dítě politika, bohatého atd. a nebo dítě někoho z lidu, třeba sociálně slabšího. V prvním případě není problém zajisti vš titul nezávisle na vzdělání, sehnat dobré místo v nějaké firmě, případně pomoci s ponikáním, vzít do své firmy atd.

1 0
možnosti
MH

Martin_CT

5. 6. 2012 20:05
Opet trefa do cerneho!

Souhlasim - kultura co toleruje drobnou zlodejnu nemuze ocekavat eticke chovani od svych zastupitelu. Rozumy typu "politika je svinstvo" maji stejnou vahu jako "prace je svinstvo" ci "nabozenstvi je svinstvo". Jak by rekl KHB - "vse zalezi na okolnostech.." :) Jako clovek politicky aktivni vim ze zbirat hlasy chozenim ode dveri ke dverim neni vzdy vyrazeni - anebo postavani s ceduli pred samoobsluhou, telefonovani blizkym ci sousedum s prosbou jit volit atd. Jenze jinak to nejde Kazdy moment kdy se slusny clovek stavi pasivne k politice pouze uvolnuje cestu k moci tem co ji chteji. Narod ma vladu jakou si zaslouzi...

Martin Horsky

1 0
možnosti
PB

peugeot307

5. 6. 2012 19:15
Nevím jak Vy,

ale já osobně jsem vrátil už několik nalezených peněženek a mobilů..Každý jedná podle svého svědomí. Ale právě proto bych se do politiky nikdy nehrnul a kdyby ano, nikdy bych se tam nedostal. Na to musíte mít většinou ostré lokty, hroší kůži, otupělé svědomí a dělat hóódně kompromisů.:-)

1 0
možnosti
VB

Bruk600

5. 6. 2012 19:06
Nemáte pravdu..

..je to my a oni, protože do politiky vstupují lidé,kteří očekávají bezpracný zisk peněz a vlivu. Je tu ještě další selekce, kdy do vysoké politiky se snad asi ani nemůže dostat slušný a poctivý člověk, protože to musí být arcišpinavec. Ovšem, ani nevíte jak rád bych se mýlil.

0 0
možnosti
K

kaktusak

5. 6. 2012 17:51
Oni a my platí. Víc než kdy předtím.

Je to ovšem důsledek kapitalismu, ne socialismu.

1 0
možnosti
MD

Margot27

5. 6. 2012 17:55
Re: Oni a my platí. Víc než kdy předtím.

A kde je tedy ta hranice? Vy jste my, nebo oni? A kdy se z "my" stává "oni"? ;-)

1 0
možnosti

Ottis300

5. 6. 2012 17:46
To je hezký a výstižný článek!

R^

1 0
možnosti
K

kaktusak

5. 6. 2012 17:52
Re: To je hezký a výstižný článek!

Opsala to z nějakého prorežimního plátku?

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik